ΑΘΗΝΑ
02:12
|
20.04.2024

Ορατός είναι ο κίνδυνος να ξεμείνουν πολλές ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις από Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Αυτό τουλάχιστον φανερώνει η ανάλυση των τελευταίων στοιχείων που έχει συγκεντρώσει […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ορατός είναι ο κίνδυνος να ξεμείνουν πολλές ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις από Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Αυτό τουλάχιστον φανερώνει η ανάλυση των τελευταίων στοιχείων που έχει συγκεντρώσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σε συνδυασμό με την αναμενόμενη νέα αύξηση των κρουσμάτων covid19 πριν την έλευση του χειμώνα.

Η Μαρία βαν Κερχόφε, λοιμωξιολόγος του ΠΟΥ που προίσταται στο τμήμα αναδυόμενων ασθενειών, εξέφρασε την ανησυχία της, στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, λέγοντας: «Υπάρχει μια πολύ ανησυχητική κατάσταση που συμβαίνει στην Ευρώπη, όπου δεν βλέπουμε μόνο αυξήσεις σε αριθμούς κρουσμάτων αλλά και αυξήσεις στη νοσηλεία και στην ανάγκη εντατικής φροντίδας ασθενών. Σε πολλές πόλεις στην Ευρώπη θα έχουμε πληρότητα στις ΜΕΘ τις επόμενες βδομάδες».

Ιδιαίτερη προσοχή στις υγειονομικές αρχές των χωρών-μελών του ΠΟΥ συνέστησε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Γκεμπρεγέσους, εκτιμώντας ότι θα είναι «ιδιαιτέρως κρίσιμη» η διεθνής επιδημιολογική κατάσταση τους επόμενους λίγους μήνες.

Απηύθυνε έτσι έκκληση στις κυβερνήσεις χωρών να πάρουν εγκαίρως μέτρα για την επιπρόσθετη θωράκιση του συστήματος δημόσιας υγείας ώστε να αποτρέψουν περισσότερες απώλειες ζωών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα