ΑΘΗΝΑ
20:02
|
19.04.2024
Ο Βενεζουελάνος πρόεδρος, Ν. Μαδούρο, ανέθεσε στην επόμενη Εθνοσυνέλευση, τη συζήτηση για το ζήτημα των ίσων δικαιωμάτων στον γάμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά την υποστήριξη που έδωσε ο Πάπας Φραγκίσκος σε αστικές ενώσεις μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών στο ντοκιμαντέρ “Francesco”, που κυκλοφόρησε την Τετάρτη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης, ο Πρόεδρος της Βολιβιανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ανέθεσε την επόμενη Εθνοσυνέλευση, η οποία θα εκλεγεί στις 6 Δεκεμβρίου, τη συζήτηση για το ζήτημα των ίσων δικαιωμάτων στον γάμο.

Ο Βενεζουελάνος ηγέτης είπε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους υποψηφίους που ανήκουν στην πολιτική ομάδα “Dario Vivas” ότι είχε φίλους και γνωστούς που ήταν “πολύ χαρούμενοι” με τα όσα εξέφρασε ο Ποντίφικας.

Στην ταινία, ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε ότι “οι ομοφυλόφιλοι έχουν το δικαίωμα να ανήκουν σε μια οικογένεια. Είναι παιδιά του Θεού και έχουν το δικαίωμα σε μια οικογένεια (…) Αυτό που πρέπει να δημιουργήσουμε είναι ένας νόμος της πολιτικής ένωσης, ώστε να καλύπτονται νομικά. Έχω αγωνιστεί για αυτό.”

“Αφήνω το καθήκον της επικύρωσης του γάμου για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην επόμενη Εθνική Συνέλευση”, πρόσθεσε ο Μαδούρο. Επί του παρόντος δεν υπάρχει νόμος σε ομοσπονδιακό επίπεδο στη Βενεζουέλα που να αναγνωρίζει τις πολιτικές ενώσεις ή τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα