ΑΘΗΝΑ
01:01
|
24.04.2024
O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε σήμερα -εκ νέου- κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε σήμερα -εκ νέου- κατά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν δηλώνοντας ότι χρειάζεται ψυχοθεραπεία για τη συμπεριφορά του απέναντι στους μουσουλμάνους και το Ισλάμ.

“Πιο είναι το πρόβλημα αυτού του ατόμου που λέγεται Μακρόν με τους μουσουλμάνους και το Ισλάμ; Ο Μακρόν χρειάζεται θεραπεία σε ψυχολογικό επίπεδο”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε επαρχιακό συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην πόλη της Καισάρειας.

Η δήλωση έγινε με αφορμή την απόφαση του Γάλλου προέδρου τον προηγούμενο μήνα για αποφασιστική δράση κατά του ισλαμιστικού ριζοσπαστισμού και της τοποθέτησής του περί “κρίσης του Ισλάμ”. Χθες σκίτσα του Charlie Hebdo προβλήθηκαν σε κυβερνητικά κτίρια του Μονπελιέ και της Τουλούζης σε μια κίνηση αλληλεγγύης, μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί, που σόκαρε τη Γαλλία.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης τη γερμανική αστυνομία για “φασισμό” για την πρόσφατη αστυνομική επιδρομή σε τζαμί του Βερολίνου. “Ο ευρωπαϊκός φασισμός φτάνει σε ένα νέο επίπεδο με τέτοιες επιθέσεις εναντίον των ίδιων των πολιτών τους”, είπε.

Πηγές: Daily Sabah, Ahval, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα