ΑΘΗΝΑ
04:44
|
26.04.2024
Η Ασία ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια κρούσματα του κορονοϊού Covid-19 με επίκεντρο της εξάπλωσης του ιού την Ινδία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με εκτίμηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, που βασίζεται σε επίσημες αναφορές από τις δημοσιονομικές αρχές των χωρών, η Ασία ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια κρούσματα του κορονοϊού Covid-19 σήμερα Σάββατο, με επίκεντρο της εξάπλωσης του ιού την Ινδία.

Συγκεκριμένα, η Ινδία είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο, με σχεδόν το 21% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων κορονοϊού που αναφέρθηκαν σε παγκόσμια κλίμακα και το 12% των θανάτων. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με άλλες ασιατικές χώρες όπως η Κίνα που έχουν συντρίψει τις λοιμώξεις και την Ιαπωνία, όπου ο ιός είχε πεισματικά εδραιωθεί αλλά δεν παρουσιάζει έξαρση.

Ο ανατολικός γείτονας της Ινδίας, Μπαγκλαντές, είναι η δεύτερη χειρότερη χώρα της Ασίας, με σχεδόν 400.000 περιπτώσεις. Ωστόσο, οι καθημερινές λοιμώξεις επιβραδύνθηκαν, με 1.453 κρούσματα ημερησίως να είναι η τελευταία καταγραφή, λιγότερο από το 40% σε σχέση με τον Ιούλιο. Στη Νοτιοανατολική Ασία, η Ινδονησία ξεπέρασε τις Φιλιππίνες την περασμένη εβδομάδα, με περισσότερες από 370.000 μολύνσεις.

Παρά την ανομοιογένεια που παρουσιάζει η Ασία, ένας εμπειρογνώμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε την Δευτέρα ότι η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα των ασιατικών κρατών ως προς τα μέτρα ανάσχεσης του ιού.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα