ΑΘΗΝΑ
19:44
|
25.09.2022
H Άγκυρα προανήγγειλε ασκήσεις ανατολικά του Καστελλόριζου για το διήμερο 27 και 28 Οκτωβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενώ λίγες ώρες πριν ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά από τηλεδιάσκεψη των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας, καλωσόριζε την απόφαση Ελλάδας και Τουρκίας να ακυρώσουν τις στρατιωτικές ασκήσεις οι οποίες ήταν να πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα στις εθνικές επετείους των δύο χωρών, η Άγκυρα προανήγγειλε ασκήσεις ανατολικά του Καστελλόριζου για το διήμερο 27 και 28 Οκτωβρίου.

Μόλις χθες, ο κ. Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως “αναφορικά με το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ελλάδα και η Τουρκία αποφάσισαν να ακυρώσουν στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες στις εθνικές τους εορτές. Καλωσορίζω αυτή την απόφαση, είναι ένα πολύ ευπρόσδεκτο βήμα”. Άφησε έτσι να εννοηθεί πως το NATO έχει αναλάβει πρωτοβουλίες αποκλιμάκωσης που αποδίδουν καρπούς.

Παράλληλα, ο ΓΓ του NATO είχε ζητήσει Ελλάδα και η Τουρκία να αποφύγουν τις εμπρηστικές δηλώσεις και ενέργειες και ανέδειξε το ρόλο του ΝΑΤΟ ως μίας πλατφόρμας όπου συμμαχικές χώρες μπορούν να συναντηθούν και να επιλύσουν τις διαφορές τους.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα είχε ορίσει ασκήσεις ανήμερα της τουρκικής εθνικής γιορτής, στις 29 Οκτωβρίου, με την Τουρκία να προγραμματίζει ασκήσεις την ημέρα της εθνικής επετείου του “Όχι” , στις 28 Οκτωβρίου.

Πηγές: CNN Greece, Καθημερινή

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα