ΑΘΗΝΑ
06:37
|
31.01.2023

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις.  Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, όχι μόνον παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας στα κατεχόμενα, αλλά μετά ο Οκτάι […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις.  Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, όχι μόνον παραβρέθηκε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της ηγεσίας στα κατεχόμενα, αλλά μετά ο Οκτάι επισκέφθηκε την Αμμόχωστο, και συνομίλησε με τους Τούρκους και τους Τουρκοκύπριους που βρίσκονταν στην περιοχή.  Η Κυπριακή Προεδρία, με αφορμή την νέα αυτή πρόκληση, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση, καταδικάζουν και καταγγέλλουν με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας να αποστείλει τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης στα κατεχόμενα, και ειδικότερα την είσοδό του στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Πρόκειται για ξεκάθαρα προκλητική και παράνομη ενέργεια, που παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. H ενέργεια αυτή του Τούρκου αντιπροέδρου θα καταγγελθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών.

Την ίδια ώρα, τέτοιες παράνομες και προκλητικές ενέργειες έρχονται και σε αντίθεση με τα όσα ζητά ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών για τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος, ώστε να εκδηλώσει πρωτοβουλία προς επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού από εκεί όπου έμειναν στο Κραν Μοντανά, και σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο, από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον τέως Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακκιντζί ενώπιον του γενικού γραμματέα των ΗΕ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα