ΑΘΗΝΑ
23:57
|
23.04.2024
Ο κεντρώος Μάριο Ντελγκάδο επικράτησε του επικεφαλής της αριστερής τάσης, Πορφίριο Μουνιόζ Λέντο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Μάριο Ντελγκάδο, εκπρόσωπος της μετριοπαθούς κεντρώας τάσης του κυβερνώντος Κινήματος Εθνικής Αναγέννησης (MO.RE.NA.) επικράτησε του ηγέτη της αριστερής τάσης, Πορφίριο Μουνιόζ Λέντο, στις εκλογές που τελείωσαν το βράδυ της χθεσινής Παρασκευής και χαρακτηρίστηκαν από υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης.

Ο Ντελγκάδο συγκέντρωσε το 58,6% των ψήφων έναντι του 41,4% για τον Μουνιόζ Λέντο, ανέφερε η εφημερίδα El Universal, επικαλούμενη τους βουλευτές του Morena.

Αλλά σε ένδειξη των βαθύτερων εντάσεων που ξέσ πασαν ανοιχτά στο κόμμα που ίδρυσε ο σημερινός Πρόεδρος του Μεξικό, Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ, ο επικεφαλής της αριστερής πτέρυγας Μούνιοζ Λέντο, 87 ετών, αμφισβήτησε το αποτέλεσμα λέγοντας ότι ήταν “παράνομο”.

Ο Ντελγάδο, 58 ετών, φαίνεται να είναι κοντά στον πρόεδρο του Μεξικού και τον υπουργό Εξωτερικών Μαρτέλο Έρμπραντ, που ορισμένοι θεωρούν ως πιθανό διάδοχο του Ομπραδόρ όταν τελειώσει η εξαετής θητεία του. Οι μεξικανοί ηγέτες μπορούν να υπηρετήσουν μόνο μια θητεία.

Από την άλλη ο Μουνιόζ Λέντο στόχευε να γίνει ο ηγέτης τρίτου διαφορετικού μεξικάνικου κόμματος, έχοντας ηγηθεί του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος που κυβέρνησε το Μεξικό για επτά δεκαετίες, καθώς και του αντιπολιτευτικού Κόμματος Δημοκρατικής Επανάστασης.

Οι προηγούμενες εκλογές κατέληξαν σε αδιέξοδο, με τους δύο υποψηφίους να κατηγορούν ο ένας τον άλλον ότι προσπαθούν να αποκτήσουν τον έλεγχο του κόμματος παράνομα.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα