ΑΘΗΝΑ
13:40
|
27.05.2024
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τη στήριξή της προς το Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τη γενναία οικονομική στήριξή της προς το Ελληνικό Κολέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, σε εκπλήρωση της υπόσχεσης που έδωσαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προσωπικά, στον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική.

Όπως σημείωσε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, η γενναιοδωρία της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Hellenic College Holy Cross είναι καταπληκτική. Το ύψος της χορηγίας, την οποία χθες ανακοίνωσε η πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, στο πλαίσιο του γεύματος που παρέθεσε η σχολή προς τιμήν της, ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια ευρώ για το 2019.

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και η κ. Παπαδοπούλου είχαν επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο στα γραφεία της Μητροπόλεως. Μάλιστα, η Ελληνίδα πρέσβης παρέστη και στο τρισάγιο που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το ιερό βήμα του παρεκκλησίου του Τιμίου Σταυρού της Θεολογικής Σχολής.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα