ΑΘΗΝΑ
08:53
|
19.04.2024
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη παρουσία στρατευμάτων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν είναι επωφελής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν είναι επωφελής για τη συνολική ασφάλεια.

“Αρχικά, υποστηρίξαμε την παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν και νωρίτερα ψηφίσαμε υπέρ ενός αντίστοιχου ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν δεν αντιβαίνει στα εξωτερικά μας συμφέροντα”, δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στο πρόγραμμα “Μόσχα. Κρεμλίνο. Πούτιν” στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1.

“Αντιθέτως, όταν ανακοινώθηκε ότι οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να αποσύρουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις, ναι, η επίσημη θέση μας είναι ότι ίσως αυτό δημιουργεί πρόσθετους όρους για ένα είδος αφγανικής συμφιλίωσης – αλλά προσωπικά πιστεύω ότι αυτό δημιουργεί πολλούς κινδύνους”, είπε ο Πούτιν.

“Πρώτον, θα πρέπει να ξοδέψουμε περισσότερα για να διατηρήσουμε τη σταθερότητα και δεύτερον, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει, η παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν συμβάλλει στη σταθερότητα στη χώρα και η έξοδός τους (των Αμερικανών) δημιουργεί κινδύνους”, εξήγησε ο Ρώσος ηγέτης.

“Δεν χρειάζεται να πολεμήσουμε ενάντια στην παρουσία των Αμερικανών εκεί”, συμπλήρωσε ο 68χρονος Ρώσος ηγέτης. Σύμφωνα με τον Πούτιν, οι Αμερικανοί μοιράζονται δεδομένα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας με τους Ρώσους συναδέλφους τους. “Θεωρούμε την προσπάθεια των Αμερικανών στο Αφγανιστάν ως αντιτρομοκρατική προσπάθεια”, τόνισε ο Πούτιν, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την ανταλλαγή πληροφοριών που απέτρεψαν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Πηγές: TASS

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα