ΑΘΗΝΑ
20:54
|
19.04.2024

Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκαν σήμερα στην βουλή οι τοποθετήσεις βουλευτών για την πρόταση μομφής που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για δεύτερη ημέρα συνεχίστηκαν σήμερα στην βουλή οι τοποθετήσεις βουλευτών για την πρόταση μομφής που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα λόγω του νέου πτωχευτικού νόμου που έχει καταθέσει η κυβέρνηση προς ψήφιση.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, διασταύρωσαν και σήμερα τα ξίφη τους, κατηγορώντας η μια την άλλη ότι δεν προστάτευσε την πρώτη κατοικία.  Ο ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσε πρόταση μομφής, κατηγόρησε και σήμερα την κυβέρνηση, ότι ισοπεδώνει τη μεσαία τάξη αφήνοντας στο έλεος των τραπεζών, χωρίς καμιά προστασία πλέον, την κύρια κατοικία και οδηγώντας σε εξαναγκαστική πτώχευση χιλιάδες μικρές ευάλωτες επιχειρήσεις, ενώ η κυβέρνηση κατηγορεί την αντιπολίτευση, ότι όταν ήταν εκείνη στο τιμόνι της χώρας, κατήργησε τον νόμο Κατσέλη ο οποίος προστάτευε την πρώτη κατοικία και τους δανειολήπτες που δεν είχαν την δυνατότητα να εξοφλήσουν τα δάνεια τους.

«Θα υπερψηφίσουμε την πρόταση μομφής όχι για τους λόγους που υπεβλήθη. Γιατί αν δεν έκανες εσύ κάτι αντίθετο, δεν μπορείς να κατηγορείς και να ζητάς να φύγει κάποιος που κάνει τα ίδια με ό,τι έκανες εσύ. Δεν μπορείς λοιπόν να παρουσιάζεσαι ως “ιππότης σωτηρίας” όταν έχεις κάνει και εσύ τα ίδια», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λομβέρδος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα