ΑΘΗΝΑ
01:35
|
25.04.2024
Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από την Κυριακή το βράδυ και περιλαμβάνουν -πλην Καναρίων Νήσων- νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας .
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, ανακοίνωσε ότι η χώρα εισέρχεται σε μια νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης από σήμερα την Κυριακή σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η αναζοπύρωση της εξάπλωσης του κορονοϊού, επιβάλλοντας κατά τόπους νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και απαγόρευση ταξιδιών μεταξύ περιοχών σε ορισμένες περιπτώσεις.

Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από την Κυριακή το βράδυ και θα απαιτήσουν από όλες τις περιοχές εκτός των Καναρίων Νήσων να επιβάλουν νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και να περιορίσουν τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να συναντιούνται σε έξι.

“Ζούμε σε μια ακραία κατάσταση… είναι η πιο σοβαρή κρίση υγείας του αιώνα μας”, είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται πως η Ισπανία επέβαλε μια από τις αυστηρότερες καραντίνες στην πρώτη φάση του κορονοϊού και στη συνέχεια χαλάρωσε τους περιορισμούς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Όμως, όπως και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, διέρχεται το δεύτερο πανδημικό κύμα τις τελευταίες εβδομάδες και τώρα έχει έναν από τους υψηλότερους αριθμούς λοιμώξεων στη Δυτική Ευρώπη. Ο συνολικός αρθμός των κρουσμάτων αυξήθηκαν σε 1.046.132 την Παρασκευή, ενώ ο αριθμός των θανάτων πλησιάζει τους 35.000.

Τις τελευταίες μέρες αυξανόμενος αριθμός περιφερειών καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει αυστηρότερα μέτρα. Καταλονία και Μαδρίτη έχουν ήδη εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα πριν την κυβερνητική παρέμβαση.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα