ΑΘΗΝΑ
11:02
|
20.04.2024
Τα μέτρα, τα οποία τίθενται σε ισχύ τη Δευτέρα, συμφωνήθηκαν μεταξύ της κυβέρνησης και των περιφερειακών αρχών στη Ρώμη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την Κυριακή πως μπαρ και εστιατόρια θα κλείνουν στις 6 μ.μ., ενώ ανακοίνωσε επίσης πως θα κλείσει τα δημόσια γυμναστήρια, τους κινηματογράφους και τις πισίνες σε μια προσπάθεια να σταματήσει την ταχεία αναζωπύρωση του κορονοϊού.

Τα μέτρα, τα οποία τίθενται σε ισχύ τη Δευτέρα και συμφωνήθηκαν μεταξύ της κυβέρνησης του Πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε και των περιφερειακών αρχών στη Ρώμη, αποφασίστηκαν μετά από δύο συνεχόμενες νύχτες διαδηλώσεων σε Νάπολη και τη Ρώμη κατά των απαγορεύσεων κυκλοφορίας που εισήχθησαν σε ορισμένες περιοχές την περασμένη εβδομάδα.

Η κυβέρνηση της Ρώμης δήλωσε ότι έχοντας επίγνωση του τεράστιου κόστους σε επίπεδο οικονομίας δεν θέλει να επαναλάβει την ολοκληρωτική καραντίνα που διατάχθηκε στην πρώτη φάση της κρίσης.

Το πρωθυπουργικό διάταγμα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μην βγουν έξω και να περιορίσουν τις επαφές στο σπίτι με οποιονδήποτε εκτός της άμεσης οικογένειάς τους, αλλά δεν επιβάλλει υποχρεωτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο και επιτρέπει στα καταστήματα και τις περισσότερες επιχειρήσεις να παραμείνουν ανοιχτές.

Το Σάββατο, οι αρχές ανέφεραν ένα νέο ημερήσιο ρεκόρ, με συνολικά 19.644 κρούσματα και 151 θανάτους από τον θανατηφόρο ιό.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα