ΑΘΗΝΑ
12:28
|
18.04.2024
Ο Πακιστανός πρωθυπουργός, Ιμράν Καν, κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ότι “επιτίθεται στο Ισλάμ”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός, Ιμράν Καν, κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ότι “επιτίθεται στο Ισλάμ”, μετά την κριτική του τελευταίου στο Ισλάμ και την έγκρισή του για δημοσίευσης των σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ σε δημόσια κτίρια, μετά τον αποκεφαλισμό του Γάλλου καθηγητή Ιστορίας, Σαμουέλ Πετί από Τσετσένο τζιχαντιστή κοντά στο Παρίσι.

“Χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός ηγέτη είναι ότι ενώνει τα ανθρώπινα όντα, όπως έκανε ο Μαντέλα, αντί να τα χωρίζει. Αυτή είναι μια εποχή που ο Πρόεδρος Μακρόν θα μπορούσε να είχε αφήσει το θεραπευτικό του άγγιγμα και να αρνηθεί χώρο σε εξτρεμιστές αντί να δημιουργήσει περαιτέρω πόλωση και περιθωριοποίηση που αναπόφευκτα οδηγεί σε ριζοσπαστικοποίηση”, ανέφερε το μήνυμα του Πακιστανού ηγέτη στο Twitter.

Σε μήνυμά του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Καν, που “φλερτάρει” με τη σκληροπυρηνική βάση των ψηφοφόρων της χώρας του, κατηγόρησε το περιοδικό Charlie Hebdo για την αναδημοσίευση των σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ λέγοντας ότι τέτοιες “προκλήσεις” θα πρέπει να απαγορευτούν παντού. Αρκετές μουσουλμανικές χώρες απηύθυναν κάλεσμα σε μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων λόγω των δηλώσεων του Μακρόν.

Πηγές: Times of India, France 24


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα