ΑΘΗΝΑ
06:34
|
26.04.2024
Δεκάδες πιστοί έχουν συγκεντρωθεί έξωθεν του Ιερού Ναού του πολιούχου Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, με αφορμή τον αυριανό εορτασμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες πιστοί έχουν συγκεντρωθεί έξω από τον Ιερό Ναό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, με αφορμή τον αυριανό εορτασμό.

Σύμφωνα με το grtimes.gr, δυνάμεις της αστυνομίας έχουν σπεύσει στο σημείο και κάνουν συστάσεις στους πιστούς να κρατούν αποστάσεις και μετά το προσκύνημα να βγαίνουν έξω από τον ναό για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Η Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε ”συναγερμό” λόγω της γεωμετρικής αύξησης των κρουσμάτων. Ενδεικτικό είναι ότι σήμερα Κυριακή στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 181 κρούσματα, ενώ αντίστοιχα υψηλά είναι τα στοιχεία όλες τις τελευταίες ημέρες.

Ωστόσο, το πρωί της Κυριακής στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου όπου πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας, αρνητική εντύπωση προκάλεσαν οι εικόνες συνωστισμού.

Υπενθυμίζεται πως στη συμπρωτεύουσα όπως και σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (αλλά και στην Αττική) δεν θα πραγματοποιηθεί η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, αύριο ανήμερα της εορτής.

Πηγές: Thestival.gr, CNN Greece

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα