ΑΘΗΝΑ
22:02
|
08.07.2024

Παράξενα χαρακτηριστικά παίρνει η κόντρα Ερντογάν- Μακρόν, μετά την επιλογή του Ερντογάν να προβοκάρει τον Γάλλο Πρόεδρο, κατηγορώντας τον για Ισλαμοφοβία.  Ο ίδιος ο Μακρόν, […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παράξενα χαρακτηριστικά παίρνει η κόντρα Ερντογάν- Μακρόν, μετά την επιλογή του Ερντογάν να προβοκάρει τον Γάλλο Πρόεδρο, κατηγορώντας τον για Ισλαμοφοβία.  Ο ίδιος ο Μακρόν, σε ένα tweet που έκανε σήμερα το απόγευμα, το οποίο έγινε και στα Αγγλικά αλλά και στα Αραβικά, αναφέρει:  «Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ.  Σεβόμαστε όλες τις διαφορές σε ένα πνεύμα ειρήνης. Δεν δεχόμαστε την ρητορική μίσους και υπερασπιζόμαστε την λογική συζήτηση. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των παγκόσμιων αξιών».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με tweet του, στάθηκε στο πλευρό του Εμανουέλ Μακρόν, γράφοντας:  «Οι προσωπικές προσβολές κατά του Προέδρου Μακρόν και η ρητορική μίσους που στοχεύει τη Γαλλία από την τουρκική ηγεσία είναι απαράδεκτη, τροφοδοτεί το θρησκευτικό μίσος και υπονομεύει την ειρηνική συνύπαρξη.  Πλήρης υποστήριξη και αλληλεγγύη προς τον Εμανουέλ Μακρόν και τον γαλλικό λαό, που εξακολουθεί να θρηνεί για ένα φρικτό έγκλημα».

Υπέρ του Γάλλου προέδρου και κατά της Τουρκίας, αλλά με προσοχή, τάχθηκε και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Σε tweet του, αναφέρει: «Αντί για θετική ατζέντα, η Τουρκία επιλέγει τις προκλήσεις, μονομερείς δράσεις στην Μεσόγειο και τώρα προσβάλει. Είναι απαράδεκτο. Σεβασμός στην Ευρώπη και τα κράτη μέλη της».

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιν, στάθηκε στο πλευρό του Εμανουέλ Μακρόν και της Γαλλίας.  Έγραψε ένα tweet στο οποίο αναφέρει: «Βρισκόμαστε με την Γαλλία μετά την τρομοκρατική επίθεση που πήρε την ζωή του Samuel Paty» και στην συνέχεια, αναδημοσιεύει το tweet του Ζοζέπ Μπορέλ, στο οποίο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ, αναφέρει: «Τα λόγια του Προέδρου @RTErdogan   όσον αφορά τον Πρόεδρο @EmmanuelMacron  είναι απαράδεκτα. Καλέστε την Τουρκία να σταματήσει αυτή την επικίνδυνη σειρά αντιπαράθεσης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα