ΑΘΗΝΑ
01:31
|
19.04.2024

Ένα βήμα πριν το Lockdown βρίσκονται οι Σέρρες και η Θεσσαλονίκη.  Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε σήμερα το πρωί στις […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα βήμα πριν το Lockdown βρίσκονται οι Σέρρες και η Θεσσαλονίκη.  Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε σήμερα το πρωί στις Σέρρες, προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς. Σύμφωνα με τον Υφυπουργό,  στην περιοχή των Σερρών υπάρχουν 239 ενεργά κρούσματα.  «Η κατάσταση είναι κρίσιμη, προχωράμε με εντατικοποίηση των ελέγχων, ενημέρωση του κόσμου και καμία έκπτωση σε καταστάσεις ανομίας. Άμεσοι σύμμαχοί μας, είναι οι νέοι άνθρωποι. Η περιοχή έχει δείξει και στην πρώτη φάση της πανδημίας, ότι μπορεί να την κερδίσει. Δεν τίθεται θέμα κλεισίματος των σχολείων.  Είναι ένα θέμα, το πού θα βρίσκονται τα παιδιά, εάν είναι κλειστά τα σχολεία. Παντού στον κόσμο τα σχολεία κλείνουν τελευταία. Ωστόσο, παραμένουμε σε συναγερμό »  είπε ο κ. Χαρδαλιάς, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως η περιοχή δεν μπαίνει ακόμη στην κατηγορία 4, καθώς ο στόχος της σύσκεψης ήταν να αποφευχθεί το lockdown.

Ο Περιφερειάρχης, Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ήταν παρών στην σύσκεψη, είπε:  «Η αύξηση των κρουσμάτων είναι μεγάλη και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, τα οποία πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα από όλους, η πόλη των Σερρών θα περάσει στο επόμενο επίπεδο».

Όσον αφορά την Θεσσαλονίκη, η οποία παρουσιάζει και εκείνη αύξηση κρουσμάτων, βρίσκεται και εκείνη ένα βήμα από το επίπεδο 4. «Είμαστε σε κρίσιμη περίοδο και αναμένουμε να δούμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να περάσει και η Θεσσαλονίκη στο επίπεδο του γενικού Lockdown συμπληρώνοντας ότι «αυτό δεν θα γίνει άμεσα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα