ΑΘΗΝΑ
14:08
|
19.04.2024

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κατηγορεί την Τουρκία ότι προσπαθεί να δημιουργήσει μίσος εναντίον της χώρας του, χαρακτηρίζει […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κατηγορεί την Τουρκία ότι προσπαθεί να δημιουργήσει μίσος εναντίον της χώρας του, χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την στάση της Τουρκίας γενικότερα, το τελευταίο διάστημα και όχι μόνον λόγω των δηλώσεων του Ερντογάν εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας, έχει ως εξής:

«Στην απουσία κάθε ίχνους επίσημης καταδίκης ή αλληλεγγύης των τουρκικών αρχών μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Κονφλάν Σεντ- Ονορίν, προστίθενται εδώ και μερικές ημέρες μια εκστρατεία μίσους και συκοφαντίας κατά της Γαλλίας που μαρτυρά επιθυμία αναμόχλευσης του μίσους εναντίον μας και ευθείες ύβρεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκφρασμένες από το πιο υψηλό επίπεδο του τουρκικού κράτους. Η συμπεριφορά αυτή είναι απαράδεκτη και δη από πλευράς μιας χώρας συμμάχου. Ο πρέσβης της Γαλλίας στην Τουρκία ως εκ τούτου ανακλήθηκε και επιστρέφει σήμερα Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020 στο Παρίσι, για διαβουλεύσεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα