ΑΘΗΝΑ
20:52
|
14.05.2024
οι μητροπολίτες μεταξύ των οποίων και ο Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος αφίχθησαν στον ναό χωρίς να φορούν μάσκες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η καθιερωμένη Δοξολογία σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί κάτω από αυστηρά μέτρα και κεκλεισμένων των θυρών στη μία το μεσημέρι της Δευτέρας.

Αν κα τα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό εντός του Ιερού Ναού είναι υποδειγματικά -καρέκλες με αποστάσεις, διάδρομοι, εικόνες και κηροπήγια στον εξωτερικό χώρο για να μην υπάρχει συγχρωτισμός- οι παρόντες ιερείς, οι μητροπολίτες μεταξύ των οποίων και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, αφίχθησαν στον ναό χωρίς να φορούν μάσκες.

Σημειώνεται ότι τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης υποδέχθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, Ιωάννης Τασσιάς και ο Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου, Φίλιππος, οι οποίοι δεν φορούσαν μάσκα, παρότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο επίπεδο 3 και η χρήση μάσκας της είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, οι πιστοί σχημάτισαν ουρές έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, καθώς στο εσωτερικό μπορούν να μπουν μέχρι 50 άτομα κάθε φορά.

Οι προσκυνητές που ήθελαν να ανάψουν ένα κερί αποδείχθηκαν περισσότεροι, με αποτέλεσμα οι αστυνομικές δυνάμεις να ανακόψουν τη ροή και να υπάρξει ένταση με κόσμο που ανέμενε στα κιγκλιδώματα που στήθηκαν επί της οδού Αγίου Δημητρίου. 

Οι πιστοί αρχικά ξεκίνησαν να λαμβάνουν τη Θεία Κοινωνία στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, ωστόσο στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στον εσωτερικό χώρο. Όπως αναφέρει το GTimes.gr, δεν έλειψαν και οι παρατηρήσεις σε δημοσιογράφο της ιστοσελίδας, όταν ο ιερέας δυσαρεστήθηκε που κατέγραφε τη διαδικασία της Θείας Κοινωνίας και η ασφάλεια του Ιερού Ναού προχώρησε σε συστάσεις.

Στον εσωτερικό χώρο του Ναού δεν επιτρεπόταν να μπουν πάνω από 50 άτομα, ενώ η είσοδος και η έξοδος γινόταν από διαφορετικές θύρες.

Σημειώνεται ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του Έπους του ’40, που θα πραγματοποιηθούν από τις 26 έως τις 28 Οκτωβρίου 2020.

Σήμερα,  η κ. Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στις 13:00 στην πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 18:00 θα μεταβεί στο Διοικητήριο, όπου θα ξεναγηθεί στο Ιστορικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, θα ξεναγηθεί στις 12:30 στη Δημοτική Πινακοθήκη Casa Bianca και θα ακολουθήσει γεύμα από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. Το απόγευμα στις 18:15 θα επισκεφθεί το Εβραϊκό Μουσείο της πόλης.Την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, η κ. Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί στις 10:30 το Γ΄ Σώμα Στρατού και θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα