ΑΘΗΝΑ
11:51
|
03.07.2024
Θα φθάσουμε ως το τέρμα" διεμήνυσε σήμερα (26/10) εάν" η Αρμενία δεν εγκαταλείψει τα αζέρικα εδάφη".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 θα χρησιμοποιηθούν αν επιτεθεί στο Αζερμπαϊτζάν ξένη δύναμη, σημείωσε ο Πρόεδρος της χώρας, Ιλχάμ Αλίγιεφ, στέλντοντας το μήνυμά του στις δυνάμεις που εμπλέκονται στο μέτωπο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, λίγο μετά την ανακοίνωση της νέας δέσμεσης Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν για τη τηρήση από σήμερα (26/10) “εκεχειρίας” στη σύρραξη.

“Θα φθάσουμε ως το τέρμα” διεμήνυσε σήμερα το πρωί (26/10) εάν” η Αρμενία δεν εγκαταλείψει τα αζέρικα εδάφη”.

“Το Γιερεβάν ήθελε οι διαπραγματεύσεις (σ.σ. για κατάπαυση πυρός) να συνεχιστούν για πάντα, να εξακολουθεί να μας λέει ψέματα για πάντα, να διατηρήσει αυτό το πρόβλημα στον ‘πάγο’ για πάντα, έτσι ώστε τα εδάφη μας να παραμείνουν κατεχόμενα. Όλοι, εκτός από το Μπακού ήταν ευχαριστημένοι με την ‘παγωμένη’ διένεξη… Είναι, κυρίως, επωφελής για το Γιερεβάν” κατήγγειλε. 

Συνεχίζοντας, επιτέθηκε στην Αρμενία, κατηγορώντας την ότι δεν έχει παρουσιάσει, ακόμη, το πρόγραμμά της σχετικά με την απόσυρση των δυνάμεών της από το Ναγκόρνο- Καραμπάχ.

“Έχουμε δημιουργήσει μία νέα πραγματικότητα και τώρα όλοι πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν αυτή τη νέα πραγματικότητα. Δείτε τι συνέβη μόλις αρχίσαμε να απελευθερώνουμε τα εδάφη μας από τις δυνάμεις κατοχής. Πόση πίεση δεχόμαστε. Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί. Εάν θέλουν ειρηνική επίλυση, εντάξει, θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα για την άμεση απόσυρση δυνάμεων. Η Αρμενία δεν έχει παρουσιάσει τέτοιο πρόγραμμα. Είναι ένα ζήτημα που παραμένει παγωμένο” διεμήνυσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα