ΑΘΗΝΑ
10:05
|
09.05.2024
Επτά λαθρεπιβάτες επιχείρησαν να αναλάβουν τον έλεγχο του Nave Andromeda, απειλώντας τα μέλη του πληρώματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μονάδα των ειδικών δυνάμεων του βρετανικού ναυτικού εισέβαλε στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο Nave Andromeda, λίγο έξω από την ακτή της Νήσου του Γουάιτ, στη Μάγχη, έπειτα από καταγγελίες του πληρώματος για “απόπειρα πειρατείας” από επτά λαθρεπιβάτες, οι οποίοι πλέον κρατούνται από τις βρετανικές αρχές.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Υουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, τα μέλη του πληρώματος είναι “ασφαλή και καλά στην υγεία τους”, ενώ “οι βρετανικές ένοπλες δυνάμες ανέλαβαν τον έλεγχο του πλοίου και συνέλαβαν επτά υπόπτους”.

Αρχικά, η ακτοφυλακή και οι αρχές της Βρετανίας είχαν ειδοποιηθεί να παρέμβουν για την αντιμετώπιση ενός “περιστατικού ρουτίνας” στο δεξαμενόπλοιο (είναι ελληνικής ιδιοκτησίας, με σημαία Λιβερίας) που κατευθυνόταν προς το λιμάνι του Σαουθάμπτον.

Το πετρελαιοφόρο, που είχε αποπλεύσει στις αρχές του μήνα από το Λάγκος της Νιγηρίας, δεν κατέπλευσε στον προορισμό του στην ώρα του – αντίθετα έστειλε σήμα κινδύνου ανοιχτά της Νήσου του Γουάιτ. Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα βρετανικά ΜΜΕ, λαθρεπιβάτες που κρύβονταν σε διάφορα σημεία του πλοίου ήρθαν στα χέρια με το πλήρωμα και επιχείρησαν να αναλάβουν τον έλεγχό του, χωρίς όμως να ξέρουν να το κυβερνήσουν. Η ακτοφυλακή και η αστυνομία της Νήσου του Γουάιτ ζήτησαν τη βοήθεια των ειδικών δυνάμεων του πολεμικού ναυτικού, μονάδα των οποίων εισέβαλε τελικά στο τάνκερ και εξουδετέρωσε τους λαθρεπιβάτες.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τα μέλη του πληρώματος δέχτηκαν “φραστικές απειλές” από τους λαθρεπιβάτες, αλλά οι νομικοί εκπρόσωποι της πλοιοκτήτριας εταιρείας διαψεύδουν ότι υπήρξε απόπειρα “πειρατείας” του πλοίου.

Πηγή: RT.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα