ΑΘΗΝΑ
06:44
|
19.04.2024

“Πηγάδι δίχως πάτο” φαντάζει για χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις στη Βρετανία η ασφυκτική πίεση που ασκεί στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου η πανδημία covid19. Σε έρευνες […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Πηγάδι δίχως πάτο” φαντάζει για χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις στη Βρετανία η ασφυκτική πίεση που ασκεί στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου η πανδημία covid19.

Σε έρευνες που πραγματοποίησαν διαδοχικά το πανεπιστήμιο King’s Business School και η Ομοσπονδία Μικρών Επιχειρήσεων (FSB) και τις οποίες δημοσιοποιεί σήμερα η βρετανική εφημερίδα The Guardian, καταγράφεται η αγωνία έξι εκατομμυρίων επιχειρηματιών για την επιβίωσή τους μέσα στο επόμενο 12μηνο και η διακύβευση 16,6 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας.

Στην έρευνα του πανεπιστημίου King’s Business School στην οποία συμμετείχαν 1.500 βρετανικές μικρές επιχειρήσεις, δύο στους τρεις ιδιοκτήτες τους προέβλεψαν πως θα μείνουν χωρίς χρήματα μέσα στο επόμενο 12μηνο.

Στην έρευνα της ομοσπονδίας FSB δύο στις τρεις επιχειρήσεις προέβλεψαν επιδείνωση των επιχειρηματικών τους επιδόσεων τουλάχιστον ως το τέλος του ερχόμενου Δεκέμβρη, οπότε εκπνέει και η προθεσμία του μεταβατικού καθεστώτος που απολαμβάνει το Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διαδικασία αποχώρησης από την ΕΕ (Brexit).

Το αποτύπωμα των παραπάνω ερευνών φωτογραφίζει το σοβαρό ενδεχόμενο να μείνουν δίχως δουλειά μέσα στους επόμενους μήνες περίπου 16,6 εκατομμύρια εργαζόμενοι.

Αυτό εξηγεί γιατί την περασμένη Πέμπτη ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ επιχείρησε να καθησυχάσει τις ενώσεις εργαζομένων και τους επιχειρηματίες ανακοινώνοντας νέα ημίμετρα περί “διεύρυνσης” των κατηγοριών εργαζομένων των οποίων ο μισθός και η θέση εργασίας θα επιδοτείται από το κράτος ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο ενός νέου, μεγαλύτερου “κύματος” ανέργων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα