ΑΘΗΝΑ
03:20
|
19.04.2024

Ένταση στις σχέσεις Κατάρ- Αυστραλίας προκαλεί πρωτοφανές περιστατικό που εκτυλίχθηκε στο αεροδρόμιο Χαμάντ της πρωτεύουσας του Κατάρ, Ντόχα, σε βάρος 13 γυναικών που επέβαιναν σε […]

A Qatar Airways plane parks on the runway at Chiang Mai International Airport in Chiang Mai, Thailand on December 13, 2017. Photograph: Taylor Weidman/Bloomberg
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένταση στις σχέσεις Κατάρ- Αυστραλίας προκαλεί πρωτοφανές περιστατικό που εκτυλίχθηκε στο αεροδρόμιο Χαμάντ της πρωτεύουσας του Κατάρ, Ντόχα, σε βάρος 13 γυναικών που επέβαιναν σε σκάφος της Qatar Airways με προορισμό το Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Οι γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας, αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν και υποβλήθηκαν υποχρεωτικά σε γυναικολογικό έλεγχο, στο εσωτερικό ενός ασθενοφόρου, που είχε σταθμεύσει στο χώρο του αεροδρομίου (!) προκειμένου να εξακριβωθεί εάν κάποια από αυτές είχε γεννήσει βρέφος που βρέθηκε στις 2 Οκτώβρη εγκαταλειμμένο σε χώρο του αεροδρομίου.

Οι επιβάτιδες, που προέρχονταν από διάφορες χώρες, υποχρεώθηκαν σε αυτή την εξέταση μετά από εντολή γιατρών που εξέτασαν το εγκαταλελειμμένο βρέφος και πιθανολόγησαν ότι μπορεί να διέτρεχε κίνδυνο η ζωή της άγνωστης λεχώνας.

Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Μαρίζ Πέιν επιβεβαίωσε ότι οι γυναίκες επικοινώνησαν με την αυστραλιανή κυβέρνηση αμέσως μετά το περιστατικό και πρόσθεσε ότι η ίδια κατήγγειλε το συμβάν στον πρεσβευτή του Κατάρ.

«Πρόκειται για ένα υπερβολικά δυσάρεστο, προσβλητικό και ανησυχητικό συμβάν. Δεν έχω ξανακούσει ποτέ στη ζωή μου να έχει συμβεί κάτι τέτοιο, σε κανένα πλαίσιο. Έχουμε καταστήσει σαφείς τις απόψεις μας στις καταριανές αρχές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμάντ, που ανήκει στον Όμιλο των Καταριανών Αερογραμμών, αρκέστηκε να ανακοινώσει ότι το νεογέννητο δεν έχει ταυτοποιηθεί και λαμβάνει «επαγγελματική ιατρική φροντίδα». Απηύθυνε δε έκκληση στην μητέρα του βρέφους να παρουσιαστεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα