ΑΘΗΝΑ
12:44
|
21.05.2024

Σε μία προσπάθεια προώθησης (και αύξησης της χρηματοδότησης…) της επικείμενης αμερικανικής επανδρωμένης διαστημικής αποστολής «ΑΡΤΕΜΙΣ» το 2024, η ΝΑΣΑ προσπάθησε να κρατήσει «ζωντανό» το ενδιαφέρον […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μία προσπάθεια προώθησης (και αύξησης της χρηματοδότησης…) της επικείμενης αμερικανικής επανδρωμένης διαστημικής αποστολής «ΑΡΤΕΜΙΣ» το 2024, η ΝΑΣΑ προσπάθησε να κρατήσει «ζωντανό» το ενδιαφέρον για το δορυφόρο της Γης ανακοινώνοντας σήμερα το απόγευμα νεότερα στοιχεία για την (ήδη γνωστή) ύπαρξη νερού στην ορατή πλευρά της Σελήνης.

Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου, το νερό που είναι «παγιδευμένο» σε διάφορα σημεία έχει συνολική έκταση περίπου 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Οι «παγίδες» νερού δεν περιορίζονται στο νότιο πόλο της Σελήνης όπως είχε αρχικά καταγραφεί αλλά στα νότια γεωγραφικά πλάτη της Σελήνης σε αναλογία περίπου 100 έως 400 μικρογραμμαρίων (μg g^1 H2O).

Εντοπίστηκαν με τη βοήθεια ενός αερομεταφερόμενου τηλεσκοπίου που κινείται σε ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο Boeing 747, (γνωστό ως L.R.O., δηλαδή Lunar Reconnaissance Orbiter)   που παρατηρεί τη Σελήνη.

Δυνητικά η εξέλιξη μπορεί να διευκολύνει, στα επόμενα χρόνια και δεκαετίες, μελλοντικές αποστολές όχι μόνον της ΝΑΣΑ αλλά και άλλων γήινων διαστημικών αποστολών στη Σελήνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα