ΑΘΗΝΑ
22:44
|
26.04.2024

Μετά τις πρόσφατες πληροφορίες που ανέφεραν την προειδοποίηση του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι σε Ελλάδα και Κύπρο για την αποστολή Σύρων μισθοφόρων στα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τις πρόσφατες πληροφορίες που ανέφεραν την προειδοποίηση του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι σε Ελλάδα και Κύπρο για την αποστολή Σύρων μισθοφόρων στα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα από την κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ένας Αρμένιος δημοσιογράφος που είχε αποκαλύψει την αποστολή Σύρων τζιχαντιστών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, υποστήριξε πως έχει ξεκινήσει σχετική στρατολόγηση με προορισμό την Ελλάδα.

Ο Αμπραχάμ Κασπαριάν, γεννημένος στη Συρία, αρμενικής καταγωγής που θεωρείται έγκυρος δημοσιογράφος της ιστοσελίδας ArmNews  αποκάλυψε το περιεχόμενο συνομιλιών μεταξύ στελεχών τζιχαντιστών που εδρεύουν στο Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας κατά τις οποίες έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία στρατολόγησής τους με προορισμό τα ελληνικά σύνορα.

Οι τζιχαντιστές στο Ιντλίμπ φέρεται πως ανταποκρίνονται στο κάλεσμα στρατολόγησης καθώς διαδίδεται πως είναι πλέον «πολύ πιθανός ένας πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας». Ο ίδιος δημοσιογράφος υποστηρίζει πως υπάρχουν «χιλιάδες» Σύροι μισθοφόροι που ετοιμάζονται να αναπτυχθούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στη Θράκη.

Ενδεχομένως ένα μέρος αυτών να προέρθουν από τη Λιβύη καθώς η συμφωνία «μόνιμης εκεχειρίας» που υπέγραψαν την περασμένη Παρασκευή στη Γενεύη οι λιβυκές εμπόλεμες πλευρές προβλέπει την απομάκρυνση όλων των ξένων μισθοφόρων από το λιβυκό έδαφος μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Τις αποκλειστικές πληροφορίες του Κασπαριάν γνωστοποίησε ευρύτερα ο δημοσιογράφος Πωλ Αντωνόπουλος της διαδικτυακής εφημερίδας «Greek City Times» στις 23 Οκτωβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα