ΑΘΗΝΑ
13:08
|
24.04.2024
Αυστηρή απάντηση Κρεμλίνου στους ισχυρισμούς Μπάιντεν ότι θεωρεί τη Ρωσία "τη μεγαλύτερη απειλή".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυστηρή ήταν η απάντηση του Κρεμλίνου στους ισχυρισμούς του Τζο Μπάιντεν πως θεωρεί τη Ρωσία “τη μεγαλύτερη απειλή για την Αμερική αυτή τη στιγμή”.

“Αυτό είναι απολύτως αναληθές, διαφωνούμε απόλυτα με αυτό. Μπορούμε να λυπηθούμε μόνο για το γεγονός ότι έτσι προωθείται το απόλυτο μίσος για τη Ρωσική Ομοσπονδία καθώς η χώρα μας απεικονίζεται ως εχθρός. Αυτό δεν είναι αλήθεια” δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του Μπάιντεν έγιναν στο CBS όπου και είπε πως “η Ρωσία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για ην ασφάλεια των ΗΠΑ και τις συμμαχίες της χώρας αυτή τη στιγμή”.

Κατά το τελευταίο προεδρικό ντιμπέιτ, στο πλαίσιο των αμερικανικών εκλογών, ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο Μπάιντεν έλαβε 3,5 εκατομμύρια δολάρια από τη Ρωσία μέσω του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Ο Τζο Μπάιντεν απέρριψε τους ισχυρισμούς του Τραμπ, λέγοντας ότι δεν έχει πάρει ούτε μια “δεκάρα” από τη Ρωσία γιατί όπως τόνισε, η Μόσχα δεν επιθυμεί μια ενδεχόμενη νίκη του στις εκλογές.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αρνήθηκε να σχολιάσει τους ισχυρισμούς Τραμπ περί χρηματοδότησης Μπάιντεν.

“Κανένα σχόλιο” δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης την Κυριακή, όπως μεταδόθηκε από τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, την Παρασκευή (3/10) σχολιάζοντας το τελευταίο προεδρικό ντιμπέιτ των ΗΠΑ, τόνισε ότι οι διεκδικητές του χρίσματος “ανταγωνίζονται για το ποιος αντιπαθεί περισσότερο τη Ρωσία”.

“Νομίζω ότι η μεγαλύτερη απειλή για την Αμερική αυτή τη στιγμή όσον αφορά τη διάσπασή μας, την ασφάλειά μας και τις συμμαχίες μας είναι η Ρωσία. Δεύτερον, νομίζω ότι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής είναι η Κίνα. Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε αυτό το γεγονός θα καθοριστεί και εάν είμαστε απλά ανταγωνιστές ή αν καταλήγουμε σε έναν πιο σοβαρό ανταγωνισμό που έχει να κάνει με την ισχύ” δήλωσε ο Μπάιντεν στη συνέντευξή του στο CBS.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα