ΑΘΗΝΑ
22:55
|
18.04.2024
Επικυρώνεται σήμερα η τοποθέτηση της συντηρητικής δικαστικού που επέλεξε ο Ντόναλντ Τραμπ. Η εκλογή Μπάρρετ αλλάζει δραματικά τις ισορροπίες στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από τη Γερουσία των ΗΠΑ περνά σήμερα, και οριστικοποιείται, η τοποθέτηση της συντηρητικής δικαστού Έιμυ Κόνυ Μπάρρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, καθώς οι ρεπουμπλικάνοι εμφανίζονται να κατέχουν τις 51 ψήφους που χρειάζονται για την επικύρωση της επιλογής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η οποία ανακοινώθηκε προ μηνός. Η ψηφοφορία έχει οριστεί για τις 7:30μμ τοπική ώρα, στην Ουάσιγκτον. 

Η Γερουσία ελέγχεται, ούτως ή άλλως, από τους Ρεπουμπλικάνους και δεν αναμένονται εκπλήξεις στην ψηφοφορία, εκτός αν οι Δημοκρατικοί επιδιώξουν να προκαλέσουμν καθυστερήσεις, κάτι όχι ασυνήθιστο σε τέτοιες περιπτώσεις. Εάν όλα εξελιχθούν κανονικά, η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει την ορκομωσία της Μπάρρετ αμέσως μετά το βράδυ της Δευτέρας.

Η Έιμυ Κόνυ Μπάρρετ θα καταλάβει της θέση της προοδευτικής, και επιρροής των Δημοκρατικών, δικαστού Ρουθ Μπάντερ Γκίνσμπεργκ, που πέθανε στις 18 Σεπτεμβρίου. Η τοποθέτησή της οδηγεί σε πλήρη αλλαγή των ισορροπιών, με ξεκάθαρη πλειοψηφία του ακραίου συντηρητικού στοιχείου στο Ανώτατο Δικαστήριο. Η κυβέρνηση Τραμπ έχει τοποθετήσει, μαζί με την ρωμαιοκαθολική ακαδημαϊκό και δικαστή, τρία νέα μέλη στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα