ΑΘΗΝΑ
00:34
|
19.04.2024

Τα περιθώρια ανάπτυξης των ρωσο-ισραηλινών σχέσεων, πιθανή συνεργασία στον τομέα της οικονομίας αλλά και στην αντιμετώπιση της πανδημίας, οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την εξομάλυνση […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα περιθώρια ανάπτυξης των ρωσο-ισραηλινών σχέσεων, πιθανή συνεργασία στον τομέα της οικονομίας αλλά και στην αντιμετώπιση της πανδημίας, οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την εξομάλυνση των σχέσεων του Ισραήλ με πλούσιες χώρες του Κόλπου και η συνεννόηση Ισραήλ και Ρωσίας για την «αποτροπή ενίσχυσης» φιλοιρανικών δυνάμεων στη Συρία τέθηκαν επί τάπητος στην συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι με αφορμή την επίσκεψη των δύο αξιωματούχων στην Αθήνα.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών με τον Σεργκέι Λαβρόφ, αφότου ανέλαβε το συγκεκριμένο πόστο.

Σε ανάρτησή του στο Τουίτερ ο Ασκενάζι ευχαρίστησε τον Ρώσο ομόλογό του «για την αποτροπή της ιρανικής ενίσχυσης στη Συρία» και εξέφρασε την εκτίμησή του για τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία «με τη ρωσική κυβέρνηση». Ζήτησε επίσης να εμποδιστεί ο εξοπλισμός της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ από το Ιράν.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αρκέστηκε σε επιβεβαίωση της συνάντησης των δύο υπουργών με σχετική ανάρτηση στο Τουίτερ δίχως να γίνει αναφορά στην ατζέντα ή στα αποτελέσματα της συνάντησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα