ΑΘΗΝΑ
22:51
|
08.07.2024

Πολύνεκρες στρατιωτικές επιχειρήσεις σε βάρος τουρκόφιλων τζιχαντιστών με απώτερο αποδέκτη την Τουρκία πραγματοποιούν το τελευταίο 48ωρο ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις προκαλώντας «τριγμούς» στα θεμέλια της ρωσο-τουρκικής […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πολύνεκρες στρατιωτικές επιχειρήσεις σε βάρος τουρκόφιλων τζιχαντιστών με απώτερο αποδέκτη την Τουρκία πραγματοποιούν το τελευταίο 48ωρο ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις προκαλώντας «τριγμούς» στα θεμέλια της ρωσο-τουρκικής συμφωνίας εκεχειρίας που υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2019 με στόχο την παύση των εχθροπραξιών στη βορειοδυτική επαρχία, Ιντλίμπ.

Ιδιαίτερα αιματηρή απεδείχθη η στοχευμένη επίθεση ρωσικών βομβαρδιστικών που πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί σε στρατόπεδο εκπαίδευσης τουρκόφιλων τζιχαντιστών της οργάνωσης «Φαϊλάκ αλ Σαμ» σε περιοχή που απέχει μόλις 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Τουρκίας.

Από τις ρωσικές βόμβες σκοτώθηκαν επί τόπου 78 τζιχαντιστές και τραυματίστηκαν άλλοι 90.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης αντέδρασε οργισμένα προειδοποιώντας με αντίποινα ρωσικές και συριακές στρατιωτικές δυνάμεις…κάνοντας λόγο για «παραβίαση της εκεχειρίας» του 2019.

Παράλληλα ο Αμπντουλραχμάν Μουστάφα εκπρόσωπος της λεγόμενης συριακής «προσωρινής κυβέρνησης», που υποστηρίζει και αναγνωρίζεται μόνον από την Τουρκία, καταδίκασε τη ρωσική επίθεση μιλώντας για «επικίνδυνη νέα κλιμάκωση». Χαρακτήρισε δε τη Ρωσία, (που βρίσκεται στη Συρία με επίσημη πρόσκληση της νόμιμης συριακής κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ Άσαντ) «δύναμη κατοχής που ασκεί τρομοκρατία στη Συρία». Ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα «να αναλάβει τις ευθύνες της και να αναγκάσει τη Ρωσία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να εγκαταλείψει τη στρατιωτική λύση». Για τον τουρκικό στρατό που έχει καταλάβει εκτενείς εκτάσεις της βόρειας Συρίας εννοείται πως δεν είπε κουβέντα…

Εκκωφαντική ήταν την ίδια ώρα (τουλάχιστον ως νωρίς το απόγευμα) η σιγή ασυρμάτου από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας που συνήθως αντιδρά σε διάφορα συμβάντα.

Η κυριακάτικη επίθεση στο Τζαραμπλούς

Η σημερινή είναι η δεύτερη επίθεση που πραγματοποιεί ο ρωσικός στρατός κατά τουρκόφιλων «αντικαθεστωτικών» ενόπλων της βόρειας Συρίας από την Κυριακή.

Τότε είχε προηγηθεί επίθεση με δύο ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους (που φέρεται πως εκτοξεύτηκαν από ρωσικές δυνάμεις στην Κασπία) σε αποθήκη λαθραίου συριακού πετρελαίου που φρουρούσαν τουρκόφιλοι τζιχαντιστές στο Τζαραμπλούς της επαρχίας Χαλέπι της βόρειας Συρίας, σε μικρή απόσταση από τα τουρκικά σύνορα.

Ο βομβαρδισμός προκάλεσε το θάνατο έξι ατόμων, τον τραυματισμό άλλων 15 και μεγάλη πυρκαγιά στην αποθήκη και παρακείμενες εγκαταστάσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα