ΑΘΗΝΑ
13:19
|
26.04.2024

Στα κατεχόμενα της βόρειας Κύπρου ανακοίνωσε σήμερα πως θα μεταβεί στις 15 Νοέμβρη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Την επικείμενη επίσκεψη την ανακοίνωσε το […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα κατεχόμενα της βόρειας Κύπρου ανακοίνωσε σήμερα πως θα μεταβεί στις 15 Νοέμβρη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την επικείμενη επίσκεψη την ανακοίνωσε το απόγευμα, μετά τη συνάντηση που είχε στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, με το νέο πρόεδρο των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, μετά την νίκη του τελευταίου στις πρόσφατες εκλογές στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «δεν αρκούν μόνο οι προσπάθειες της τουρκικής πλευράς για την επίτευξη λύσης».

Ο Τατάρ τάχθηκε υπέρ τάχθηκε υπέρ της πρότασης της Άγκυρας για πενταμερή σύνοδο σαν «τελευταία ευκαιρία για την ειρήνη στην Κύπρο».

 Αφορμή για το ταξίδι του Ερντογάν στα κατεχόμενα δίνουν τα εγκαίνια νέου νοσοκομείου στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις για το παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα