ΑΘΗΝΑ
08:13
|
19.04.2024
΅Ενα φλυτζάνι τσάι» σαν παρηγοριά για την πείνα που προκαλεί σε μεσήλικα εργάτη η ανεργία πρόσφερε ο Ερντογάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα «ωραίο φλυτζάνι τσάι» σαν παρηγοριά για την πείνα και τη φτώχεια που προκαλεί σε έναν μεσήλικα Τούρκο εργάτη το βάσανο της ανεργίας πρόσφερε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με θράσος και ύφος που θύμιζε Μαρία Αντουανέτα.

Θεωρώντας “υπερβολική” τη διαμαρτυρία του άνεργου εργάτη για την αδυναμία του να προσφέρει ακόμη και ένα καρβέλι ψωμί στην οικογένειά του, ο Τούρκος πρόεδρος του πρόσφερε ένα φακελάκι τσάι για να κάνει… «ένα ωραίο φλυτζάνι»!

«Όταν λες μειώθηκε (η δουλειά) εντάξει… Όμως όταν λες δεν μπορώ να αγοράσω ούτε ψωμί για το σπίτι μου…είναι το τσάι του κεφιού πιες αυτό το τσάι» ακούγεται να λέει ο Τούρκος πρόεδρος στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Τουίτερ από στέλεχος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

Το βίντεο έκανε, όπως αναμενόταν, το γύρο του διαδικτύου δημιουργώντας αναμενόμενους συνειρμούς με την ιστορική, ανάλογη αντίδραση της πρώην βασίλισσας της Γαλλίας, Μαρίας Αντουανέτας που είχε προτείνει παντεσπάνι στους πεινασμένους προ Γαλλικής Επανάστασης…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα