ΑΘΗΝΑ
20:36
|
18.04.2024

Πρόστιμα σε γυναίκες εργαζόμενες στον τομέα υπηρεσιών του σεξ, λόγω μη χρήσης της μάσκας σε δημόσιο χώρο, μοίρασαν εχθές οι αρχές, σύμφωνα με ανακοίνωση της […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόστιμα σε γυναίκες εργαζόμενες στον τομέα υπηρεσιών του σεξ, λόγω μη χρήσης της μάσκας σε δημόσιο χώρο, μοίρασαν εχθές οι αρχές, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης STEPS.

Οι αρχές προφανώς διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον, αναφορικά με την επιβολή προστίμων στις ευάλωτες εργαζόμενες στον τομέα του σεξ, για τις οποίες δεν υπάρχει καμία κρατική μέριμνα καθώς εν μέσω κορονοϊού καθίστανται ακόμη ευαλωτότερες.

#StreetEmbrace Along with the imposition of new measures to contain a record spike in coronavirus infections,…

Posted by Steps on Monday, October 26, 2020

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της οργάνωσης, “Εχθές, κατά τη διάρκεια της δράσης μας διαπιστώσαμε ότι είχαν επιβληθεί πρόστιμα των 150 ευρώ σε γυναίκες εργαζόμενες στο σεξ, λόγω μη χρήσης της μάσκας σε δημόσιο χώρο.
Ήδη από την αρχή της πανδημίας έχει καταστεί σαφές ότι δεν υπάρχει σοβαρή κρατική μέριμνα και πολιτική που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη και ασφαλή συνέχιση της εργασίας τους, έχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα λήψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αδειών και επιδομάτων.

Η εργασία στο σεξ αναγνωρίζεται στην Ελλάδα ως νόμιμη εργασία, στην πράξη όμως δεν εντάσσει τους/τις εργαζόμενους/ες εντός εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.


Για να έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις θα πρέπει να έχουμε και ίσα δικαιώματα και δυστυχώς εν μέσω του δεύτερου κύματος επιβεβαιώνεται ξανά ότι οι πιο ευάλωτοι καθίστανται ακόμη ευαλωτότεροι.”

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα