ΑΘΗΝΑ
07:10
|
27.04.2024
Παιδιά και δάσκαλοι ανάμεσα στους νεκρούς και τους τραυματίες, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμα την εθύνη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 50 τραυματίστηκαν από έκρηξη σε θρησκευτικό σχολείο στο Πακιστάν, στην πόλη Πασαβάρ, την ώρα που γίνονταν μαθήματα.

Σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας που έσπευσε στο σημείο, ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και παιδιά.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμα την ευθύνη για την έκρηξη, με τις τοπικές αρχές να διενεργούν ήδη έρευνες για τον εντοπισμό στοιχείων ή υπόπτων.

Η Πεσαβάρ, που βρίσκεται στα σύνορα της χώρας με το Αφγανιστάν, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει το θέατρο πολλών βίαιων επιθέσεων των Ταλιμπάν. Πριν από έξι χρόνια, το χτύπημα στη στρατιωτική σχολή της πόλης είχε κοστίσει τη ζωή σε 150 ανθρώπους, ανάμεσά στους οποίους -πάλι τότε- συγκαταλέγονταν πολλά παιδιά.

Η έκρηξη

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας, η έκρηξη σημειώθηκε στις 08:30 τοπική ώρα. Περίπου 60 άνθρωποι υπολογίζεται ότι βρίσκονταν στις αίθουσες του σχολείου (πρόκεται για μια μαντράσα, ένα θρησκευτικό σχολείο / ιεροδασκαλείο).

Αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία ότι λίγες στιγμές πριν από την έκρηξη είδε έναν άνδρα να μπαίνει στο κτίριο κρατώντας μια τσάντα γεμάτη εκρηκτικά.

Οι πρώτες εικόνες μέσα από το κτίριο δείχνουν εκτεταμένες ζημιές από την έκρηξη, η οποία -συμφωνα με την εκτίμηση της αστυνομίας- προκλήθηκε από την πυροδότηση πέντε κιλών εκρηκτικής ύλης.

Το πλησιέστερο νοσοκομείο έχει ήδη υποδεχτεί δεκάδες τραυματίες και εγκαυματίες, ανάμεσά τους παιδιά και δασκάλους.

Πηγή: BBC World.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα