ΑΘΗΝΑ
06:50
|
27.04.2024

Εντός ημερών η Γερμανία ενδέχεται να φτάσει στο σημείο να καταγράφει έως και 20.000 νέα κρούσματα κορονοϊού την ημέρα, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ. […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντός ημερών η Γερμανία ενδέχεται να φτάσει στο σημείο να καταγράφει έως και 20.000 νέα κρούσματα κορονοϊού την ημέρα, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ. “Αντιμετωπίζουμε εκθετική αύξηση”, δήλωσε ο Αλτμάιερ και πρόσθεσε “στη Γερμανία ο αριθμός των νέων μολύνσεων αυξάνεται κατά 70-75% σε σύγκριση με πριν από μια εβδομάδα”. Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας έγιναν στο περιθώριο της γερμανογαλλικής οικονομικής τηλεδιάσκεψης στο Βερολίνο.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του Σεπτεμβρίου, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, είχε δηλώσει ότι ο ημερήσιος απολογισμός των μολύνσεων στη χώρα μπορεί να αγγίξει τα 19.2000 κρούσματα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Σήμερα Τρίτη η αρμόδια υγειονομική υπηρεσία της Γερμανίας ανακοίνωσε 11.409 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού για το τελευταίο 24ωρο. Η αύξηση είναι ραγδαία καθώς μόλις την περασμένη Τρίτη η Γερμανία είχε ανακοινώσει 6.868 περιστατικά σε διάστημα 24 ωρών.

“Ανησυχητική” χαρακτήρισε την αύξηση των κρουσμάτων και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς ενώ τόνισε πως οι αρχές πρέπει να εφαρμόσουν γρήγορα αποφασιστικά μέτρα για να σταματήσουν το δεύτερο κύμα.

“Τα πρόσθετα μέτρα πρέπει να είναι στοχευμένα, προσωρινά και επικεντρωμένα. Και θα πρέπει να ληφθούν όσο ενιαία γίνεται σε όλη τη Γερμανία και να είναι εν γένει κατανοητά”, είπε ο Σολτς και πρόσθεσε “μέχρι τώρα, η χώρα μας τα έχει πάει αρκετά καλά στη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και θα αποφασισθεί τις ερχόμενες εβδομάδες αν τα πράγματα θα παραμείνουν έτσι. Είναι στο χέρι μας».


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα