ΑΘΗΝΑ
17:26
|
19.04.2024
Έκκληση για ενίσχυση των δρομολογίων των ΜΜΜ απευθύνει η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, προειδοποιώντας ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση για ενίσχυση των δρομολογίων των ΜΜΜ απευθύνει η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, προειδοποιώντας ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για πάνω από 2.500 κρούσματα κορονοϊού ημερησίως τον Νοέμβριο.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ η κ. Λινού τόνισε ότι τα περισσότερα τεστ αυξάνουν τον αριθμό των αναγνωρισμένων κρουσμάτων, αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Επανέλαβε την άποψή της για αύξηση των δρομολογίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και πρότεινε να χρησιμοποιηθούν και τα τουριστικά λεωφορεία με ένα είδος συμβάσεων.
Υποστήριξε ότι θα μπορούσαν να συνδράμουν στην κατάσταση και τα ταξί με ένα είδος κουπονιού που θα δίνεται στους πολίτες.

Όσον αφορά στο σύστημα υγείας, είπε ότι απλές κλίνες πάντα μας περίσσευαν και αν πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των θετικών, και ειδικά όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, τότε μπορεί να μην μας φτάνουν οι ΜΕΘ.

Τέλος, η  η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών είπε ότι υπάρχουν και άλλα μέτρα πριν από το lockdown που δεν έχουν αποφασισθεί ακόμα να χρησιμοποιηθούν, όπως περισσότερα τεστ, ειδικά στα σχολεία, αλλά και όπου είναι δυνατόν και βοηθάει και το κλίμα της χώρας μας το μάθημα σε ανοιχτούς χώρους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα