ΑΘΗΝΑ
04:25
|
24.04.2024
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος δήλωσε ότι η ελευθερία έκφρασης σταματάει εάν προσβάλλει περισσότερους από 1,5 δισ. ανθρώπους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ-Φατάχ Αλ Σίσι, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι η ελευθερία έκφρασης πρέπει να σταματήσει εάν προσβάλλει περισσότερους από 1,5 δισεκατομμύριο ανθρώπους, μετά την εμφάνιση εικόνων στη Γαλλία του Προφήτη Μωάμεθ που ο μουσουλμανικός κόσμος θεωρεί βλασφημίες.

Ο Σίσι είπε επίσης ότι απορρίπτει σθεναρά οποιαδήποτε μορφή βίας ή τρομοκρατίας από οποιονδήποτε στο όνομα της υπεράσπισης της θρησκείας, των θρησκευτικών συμβόλων ή εικόνων.

“Έχουμε επίσης δικαιώματα. Έχουμε το δικαίωμα να μην βλάπτονται τα συναισθήματά μας και να μην βλάπτονται τις αξίες μας”, είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας για τον εορτασμό των γενεθλίων του Προφήτη Μωάμεθ.

“Και αν κάποιοι έχουν την ελευθερία να εκφράσουν ό, τι είναι στις σκέψεις τους, φαντάζομαι ότι αυτό σταματά όταν προσβάλλει τα συναισθήματα περισσότερων από 1,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, πρόσθεσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος.

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του Μεγάλου Ιμάμη του Πανεπιστημίου Αλ Αζχάρ, ο οποίος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να ποινικοποιήσει τις “αντιμουσουλμανικές” ενέργειες.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα