ΑΘΗΝΑ
05:48
|
20.04.2024
Η Τουρκία θα λάβει νομικά και διπλωματικά μέτρα ως απάντηση σε σκίτσο του Τούρκου προέδρου στο σατιρικό περιοδικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Τουρκία θα λάβει όλα τα νομικά και διπλωματικά μέτρα που απαιτούνται ως απάντηση σε σκίτσο του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Διεύθυνση Επικοινωνιών της Τουρκίας.

Κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι καταδίκασαν το σκίτσο, αποκαλώντας το “αηδιαστική προσπάθεια διάδοσης του πολιτιστικού ρατσισμού και του μίσους”.

“Καταδικάζουμε σθεναρά τη δημοσίευση που αφορά τον πρόεδρό μας στη γαλλική εφημερίδα” διότι “δεν επιδεικνύει κανένα σεβασμό προς οποιαδήποτε πίστη, προς οτιδήποτε ιερό, σε οποιαδήποτε αξία”, τόνισε ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας και κορυφαίος σύμβουλος του Ερντογάν, μέσω Twitter.

Η σύνταξη του Charlie Hebdo το μόνο που κάνει, συνέχισε, είναι να “μας δείχνει τη χυδαιότητα και την ανηθικότητά της”. “Η επίθεση στα δικαιώματα ενός ανθρώπου δεν αποτελεί χιούμορ, ούτε ελευθερία της έκφρασης”, πρόσθεσε.

“Οι πολίτες μας δεν πρέπει να έχουν καμία αμφιβολία ότι όλα τα απαραίτητα νομικά και διπλωματικά μέτρα θα ληφθούν κατά του εν λόγω σκίτσου. Η μάχη μας ενάντια σε αυτά τα αγενή, λανθασμένα και προσβλητικά βήματα θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος με σύνεση αλλά και αποφασιστικότητα”, δήλωσε η Διεύθυνση.

Υπενθυμίζεται πως το εξώφυλλο του περιοδικού απεικονίζει του Ερντογάν να κάθεται σε μια καρέκλα και να σηκώνει το φόρεμα μιας γυναίκας αποκαλύπτοντας τα οπίσθιά της και φέρει τον τίτλο: “Ερντογάν: Στην ιδιωτική του ζωή, είναι πολύ αστείος”.

Πηγές: Reuters, Ahval

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα