ΑΘΗΝΑ
14:28
|
16.04.2024
Ο πρωθυπουργός του Καναδά προέβλεψε έναν “σκληρό χειμώνα” ενόψει του δεύτερου κύματος εξάπλωσης του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, στο πλαίσιο της επίσημης ενημέρωσης για τον κορονοϊό χθες την Τρίτη προέβλεψε έναν “σκληρό χειμώνα” ενόψει του δεύτερου κύματος εξάπλωσης του κορονοϊού Covid-19 που κατακλύζει μεγάλο μέρος της χώρας και χαρακτήρισε την πανδημία τρομερή εθνική τραγωδία, καθώς οι θάνατοι έφτασαν τις 10.000.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στον Καναδά αυξάνονται, πυροδοτώντας νέους περιορισμούς στις δημόσιες συγκεντρώσεις και στις εσωτερικές δραστηριότητες σε αρκετές επαρχίες. Την Τρίτη, ο Καναδάς κατέγραψε 2.674 νέα κρούσματα, ενώ έως σήμερα έχουν καταγραφεί 10.001 θάνατοι και συνολικά 222.887 κρούσματα.

“Είναι χάλια. Πραγματικά είναι”, δήλωσε ο Τριντό σε συνέντευξη Τύπου όταν ρωτήθηκε για την κούραση που αισθάνονται οι Καναδοί αφού ζουν εν μέσω της πανδημίας για περισσότερο από επτά μήνες.

“Αυτό που ζούμε είναι μια τρομακτική εθνική τραγωδία. Οι οικογένειες έχουν χάσει τους αγαπημένους τους, έχουν καταστραφεί από αυτές τις τραγωδίες και πρέπει να γνωρίζουμε ότι ακόμη περισσότερες τραγωδίες θα έρθουν”, δήλωσε ο Καναδός πρωθυπουργός.

Το Κεμπέκ, η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη επαρχία του Καναδά, τη Δευτέρα επέκτεινε το κλείσιμο σε μπαρ, γυμναστήρια και εστιατόρια στο Μόντρεαλ, όπου τα νέα κρούσματα πλησιάζουν τα 1.000 ανά ημέρα.

“Θα είναι ένας σκληρός χειμώνας”, συμπλήρωσε ο Καναδός πρόεδρος, αλλά “η άνοιξη και το καλοκαίρι θα έρθουν και θα είναι καλύτερα”.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα