ΑΘΗΝΑ
19:16
|
16.04.2024
Ο Κιθ Ρανίερ, ο «γκουρού» που είχε ιδρύσει την αίρεση DOS, καταδικάστηκε σήμερα σε 120 χρόνια κάθειρξης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Κιθ Ρανίερ, ο «γκουρού» που είχε ιδρύσει την αίρεση DOS, κρίθηκε ένοχος από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν, της Νέας Υόρκης, και καταδικάστηκε σήμερα σε 120 χρόνια κάθειρξης. Ο Ρανίερ είχε κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για εμπορία ανθρώπων, απειλές, διαφθορά ανηλίκου και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας. 

Ο 60χρονος είχε ιδρύσει ένα υποτιθέμενο οργανισμό αυτοβελτίωσης, την την εταιρεία «Nxivm» (Νέξιουμ), εντός της οποίας λειτουργούσε η αίρεση DOS, στην οποία οι γυναίκες-μέλη υποχρεώνονταν να κάνουν σεξ μαζί του, να κάνουν εξαντλητικές δίαιτες, και να παραδίδουν “εγγυήσεις” σε αυτόν, δηλαδή υλικό με το οποίο στη συνέχεια να μπορεί να τις εκβιάζει. Η αίρεση διατηρούσε παραρτήματα στις ΗΠΑ, τον Καναδά και σε άλλες χώρες.

Ο Ρανίερ, σύμφωνα με την εισαγγελέα Τάνια Χάτζαρ, «παρουσιαζόταν σαν μέντορας, όμως ήταν ένα αρπακτικό». «Αυτό ήταν ένα οργανωμένο έγκλημα και ο Κιθ Ρανίερ ήταν ο επικεφαλής του», δήλωσε η Χάτζαρ. Μετά από ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τη δράση του από την εφημερίδα New York Times, ο «γκουρού» διέφυγε στο Μεξικό, όπου και συνελήφθη το 2018.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα