ΑΘΗΝΑ
11:43
|
03.07.2024
Τα δύο κράτη κατηγορούν το ένα το άλλο για απώλειες αμάχων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία κατηγορούν ο ένας τον άλλον ότι σκότωσαν αμάχους βομβαρδίζοντας πόλεις εντός και γύρω από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ σήμερα την Τετάρτη, κλιμακώνοντας περαιτέρω την σύγκρουση που διαρκεί πάνω από ένα μήνα για τον ορεινό θύλακα.

Το Αζερμπαϊτζάν είπε ότι 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν Αρμένικα όπλα έπληξαν την πόλη Μπαρντά, βορειοανατολικά του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Αξιωματούχοι της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Αρτσάχ, που υποστηρίζονται από την Αρμενία, ανέφεραν ότι βόμβες των Αζέρων έπεσαν στις δύο μεγαλύτερες πόλεις του θύλακα, σκοτώνοντας ένα άτομο.

Η μια πλευρά αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της άλλης.

Υπενθυμίζεται πως από τα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν και ξέσπασε η ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Μπακού και Γερεβάν, τρείς εκεχειρίες έχουν συμφωνηθεί για να καταρρεύσουν όλες λίγες ώρες μετά την έναρξή τους.

Το υπουργείο Άμυνας του (de facto αυτονομημένου) Ναγκόρνο-Καραμπάχ κατέγραψε 1.068 στρατιωτικές απώλειες από τότε που ξέσπασαν μάχες στις 27 Σεπτεμβρίου. Το Αζερμπαϊτζάν δεν έχει αποκαλύψει τον αριθμό των δικών του απωλειών. Η Ρωσία πάλι έχει εκτιμήσει συνολικά πως 5.000 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα