ΑΘΗΝΑ
22:28
|
08.05.2024
Τέσσερις μετανάστες πέθαναν την Τρίτη στο κανάλι της Μαγχης, όταν το μικρό τους σκάφος βυθίστηκε.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερα άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, πέθαναν την Τρίτη στο κανάλι της Μαγχης, όταν το μικρό τους σκάφος βυθίστηκε, καθιστώντας την την πιο θανατηφόρα μέρα για τους μετανάστες που προσπαθούν να διασχίσουν τη στενή αυτή πλωτή οδό.

Ένας άντρας πνίγηκε, ενώ μια γυναίκα και δύο παιδιά ηλικίας πέντε και οκτώ ετών πέθαναν αφού τραβήχτηκαν από το νερό μαζί με 14 άλλα άτομα, σύμφωνα με την τοπική αρχή του τμήματος του Νορντ.

Μερικοί από αυτούς που διασώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων των δύο παιδιών, υπέστησαν καρδιακή ανακοπή, ενώ άλλοι υπέφεραν από υποθερμία.

Οι αρχές στη βόρεια Γαλλία δήλωσαν γύρω στις 6:00 μ.μ. ότι αυτοί που διασώθηκαν είχαν σταλεί σε νοσοκομεία στο Καλέ και στο Ντάνκιρκ, με έναν άνδρα βαριά άρρωστο αλλά έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο θανάτου.

Το μικρό αλιευτικό σκάφος της ομάδας των μεταναστών ανατράπηκε στο κανάλι στις 9:30 π.μ. σε θυελλώδεις συνθήκες.

Ένα διερχόμενο αγγλικό πλοίο ανέφερε ότι το σκάφος τους αντιμετώπιζε προβλήματα, πυροδοτώντας μια μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με έξι σκάφη και τρία αεροσκάφη.

Πιστεύεται ότι υπήρχαν περίπου 20 μετανάστες στο πλοίο – μάλλον από το Ιράν, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές – που σημαίνει ότι ενδέχεται να αγνοούνται περισσότεροι.

Δεν βρέθηκαν άλλα άτομα από το σκάφος πριν διακοπεί η έρευνα γιατί έπεφτε η νύχτα, ανέφεραν οι γαλλικές αρχές.

Η συνοριακή αστυνομία ερευνά τώρα το περιστατικό.

Πηγή: France24.com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα