ΑΘΗΝΑ
11:46
|
26.04.2024
Eνόψει τοπικού lockdown η Θεσσαλονίκη.Ουρές για τα rapid tests στη Νέα Παραλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καμπανάκι από τους ειδικούς και προειδοποιήσεις για 2000 κρούσματα μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς η Ελλάδα χτυπιέται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας με κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία αλλά και των θανάτων.

Τις τελευταίες ώρες ακόμα τρεις συμπολίτες μας κατέληξαν από την φονική νόσο, με αποτέλεσμα τα θύματα του κορονοϊού στη χώρας μας να ανέρχονται σε 606.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 58χρονος πέθανε στο νοσοκομείο Ζακύνθου, ένας 75χρονος στον “Ευαγγελισμό” στην Αθήνα κι ένας 88χρονος στο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης.

Ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, προειδοποιεί για 2.000 κρούσματα μέχρι το Σαββατοκύριακο, τονίζοντας τη δυναμική της αύξησης των κρουσμάτων.

“Ελπίζουμε να πέσουν τα κρούσματα αλλά η δυναμική της αύξησης μάς δημιουργεί την αίσθηση ότι πιθανώς θα έχουμε ακόμα περισσότερα, γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να δούμε το θέμα πιο αποφασιστικά” τόνισε, μιλώντας στο Mega, υπογραμμίζοντας ότι για να παραμείνει η κατάσταση διαχειρίσιμη θα πρέπει ο κόσμος να τηρεί τα μέτρα.

Eνόψει τοπικού lockdown η Θεσσαλονίκη

Εν τω μεταξύ, έντονη ανησυχία επικρατεί και στην Θεσσαλονίκη που κινδυνεύει να γίνει “κόκκινη” μετά την ανακοίνωση των 384 κρουσμάτων της Τετάρτης.

Η συμπρωτεύουσα ήταν στο επίκεντρο της έκτακτης τηλεδιάσκεψης των λοιμωξιλόγων που έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (28/10), με τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτη Αρκουμανέα, να βρίσκεται σήμερα (29/10) στην πόλη όπου έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα στις 12:00 και με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη η επιτροπή των ειδικών συζήτησε το ενδεχόμενο να γίνει εισήγηση προκειμένου η συγκεκριμένη περιοχή να περάσει στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου), δηλαδή στο “κόκκινο”.

Ουρές για τα rapid tests

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ, αποτελούμενα από κινητές μονάδες υγείας (ΚΟΜΥ), πραγματοποιούν από τις 10 το πρωί δωρεάν rapid test σε πολίτες στη Νέα Παραλία, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τα τεστ θα συνεχιστούν έως τις 8 το βράδυ.

Ήδη από νωρίς το πρωί, αρκετοί Θεσσαλονικείς έσπευσαν στο σημείο, όπου κι έχουν σχηματιστεί ουρές.

Σημειώνεται ότι ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου δήλωσε στο OPEN πως τα κρούσματα θα δεκαπλασιαστούν σε 15 ημέρες στη Θεσσαλονίκη εάν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα.

 “Με βάση τις τιμές που καταγράφονται στα λύματα της πόλης τις τελευταίες δύο μέρες, σημαίνει ότι, αν δε παρθούν δραστικά μέτρα τόσο από την Πολιτεία όσο και από όλους μας να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα της κατάστασης, τότε σε 15 μέρες με τα πραγματικά δεδομένα που έχουμε σήμερα ίσως δεκαπλασιαστεί ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην πόλη, φτάνοντας τις 4.000”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα