ΑΘΗΝΑ
20:17
|
26.04.2024

Τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου προέβλεψε απόψε ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Δρ. Άντονι Φάουτσι, πως θα γίνει γνωσστό, πότε θα διατεθούν, υπό προϋποθέσεις, οι […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου προέβλεψε απόψε ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Δρ. Άντονι Φάουτσι, πως θα γίνει γνωσστό, πότε θα διατεθούν, υπό προϋποθέσεις, οι πρώτες δόσεις ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου στις ΗΠΑ.

Η συγκρατημένη αισιοδοξία του Αμερικανού επιδημιολόγου βασίστηκε στις τελευταίες εκτιμήσεις των φαρμακοβιομηχανιών Moderna Inc και Pfizer Inc, τονίζοντας ότι «εντός των επόμενων εβδομάδων θα έχουμε την πρώτη, προσωρινή εικόνα» από τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών. Στην πράξη, διευκρίνισε ο Φάουτσι, αυτό σημαίνει ότι οι πρώτες δόσεις θα διατεθούν σε εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη «γύρω στα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου».

Και οι δύο εταιρείες ξεκίνησαν την τελική φάση των κλινικών δοκιμών στα τέλη Ιουλίου, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων εθελοντών.

Η Moderna ανέφερε πως μπορεί να παρουσιάσει τα προσωρινά δεδομένα της δοκιμής της τον Δεκέμβριο.

Η Pfizer, από τη μεριά της, αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα δεδομένα της κλινικής δοκιμής μετά τις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοέμβρη.

Τα δεδομένα των κλινικών δοκιμών και των δύο εταιριών αναμένεται να εξεταστούν, ακολούθως, από την ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), που θα κάνουν τις συστάσεις τους για το ποιος θα λάβει τις πρώτες δόσεις, εφόσον φυσικά αποδειχθούν επιτυχείς οι δοκιμές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα