ΑΘΗΝΑ
22:46
|
25.04.2024

Την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων έξω από σχολεία, τόπους λατρείας και άλλους τόπους καίριας σημασίας για τη χώρα προανήγγειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν από […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων έξω από σχολεία, τόπους λατρείας και άλλους τόπους καίριας σημασίας για τη χώρα προανήγγειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν από τον τόπο της νέας, όπως τόνισε, “ισλαμιστικής επίθεσης” στη Νίκαια.   

“Για μία ακόμη φορά, η χώρα μας βρίσκεται στον στόχο των ισλαμιστών τρομοκρατών και δέχεται επίθεση. Είναι ξεκάθαρο ότι η Γαλλία δέχεται επίθεση”, δήλωσε ο Μακρόν και πρόσθεσε “για μια ακόμη φορά σήμερα το πρωί συμπατριώτες μας έπεσαν νεκροί από την επίθεση στη Νοτρ Νταμ της Νίκαιας, ενώ την ίδια στιγμή, στη Σαουδική Αραβία έγινε επίθεση σε φύλακα στο προξενείο μας”.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Γαλλίας υποστήριξε ότι η χώρα “δέχτηκε ξανά τρομοκρατική επίθεση για τις αξίες της: την ελευθερία και την επιθυμίας μας να μην υποχωρήσουμε στον τρόμο”.

Ανακοίνωσε την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων για την προστασία βασικών τοποθεσιών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων σχολείων και τόπων λατρείας, ενώ ο αριθμός των στρατιωτών τώρα θα υπερδιπλασιαστεί από 3.000 σε 7.000. “Σήμερα το πρωί, αποφασίσαμε να αυξήσουμε τη στάση επαγρύπνησης σε όλη τη Γαλλία, για να προσαρμοστούμε στην τρομοκρατική απειλή. Υπό αυτήν την έννοια, οι στρατιώτες μας θα κινητοποιηθούν περισσότερο τις επόμενες ώρες”, είπε ο  Μακρόν.

Υπενθυμίζεται ότι ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι εξαπέλυσε σήμερα το πρωί επίθεση μέσα σε εκκλησία της Νίκαιας στη Γαλλία και σκότωσε τρεις ανθρώπους προτού συλληφθεί από την αστυνομία. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης τραυματίστηκε κατά τη σύλληψή του, αλλά είχε τις αισθήσεις του και ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του φώναζε “Αλλάχου Άκμπαρ”. Ονομάζεται Μπραχίμ και είναι περίπου 25 ετών, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στις έρευνες.

Η γαλλική αστυνομία σκότωσε επίσης έναν άνδρα στην Αβινιόν, ο οποίος νωρίτερα είχε απειλήσει περαστικούς με ένα μαχαίρι ενώ φώναζε “Αλάχου Άκμπαρ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα