ΑΘΗΝΑ
17:37
|
26.04.2024

Ο πρώην πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Μαχατίρ Μοχάμαντ, υποστήριξε ότι οι μουσουλμάνοι έχουν δικαίωμα “να τιμωρούν εκατομμύρια Γάλλους για όλες τις σφαγές που το κράτος τους […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Ο πρώην πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Μαχατίρ Μοχάμαντ, υποστήριξε ότι οι μουσουλμάνοι έχουν δικαίωμα “να τιμωρούν εκατομμύρια Γάλλους για όλες τις σφαγές που το κράτος τους διέπραξε στο παρελθόν”. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι δεν εγκρίνει, ούτε συμφωνεί με τη δολοφονία ενός καθηγητή με αφορμή τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ.

Σε ανάρτησή του σε ιστολόγιο, ο 95χρονος Μαχατίρ, τόνισε ότι πιστεύει στην ελευθερία της έκφρασης, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο ή δικαιολογία προσβολής των άλλων.

“Οι μουσουλμάνοι έχουν λόγο να είναι θυμωμένοι και να σκοτώνουν εκατομμύρια Γάλλους για τις δικές τους σφαγές του παρελθόντος. Ωστόσο, γενικά ο μουσουλμανικός κόσμος δεν εφάρμοσε τον νόμο ‘οφθαλμός αντί οφθαλμού’. Όπως δεν το κάνουν μουσουλμάνοι, δεν θα έπρεπε να το κάνουν οι Γάλλοι”, αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός της Μαλαισίας στο κείμενό του, το οποίο αναδημοσιεύτηκε και μέσω Twitter.  

Το Twitter έκρινε ότι το κείμενο του Μαχατίρ Μοχάμαντ παραβιάζει τους όρους του για δημόσια υποκίνηση μίσους ή βίας και κατέβασε την ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού της Μαλαισίας.  

Οι δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με τα σκίτσα του Μωάμεθ μετά τη δολοφονία του καθηγητή Σαμιέλ Πατί έχουν προκαλέσει αντιδράσεις σε μουσουλμανικές χώρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα