ΑΘΗΝΑ
10:27
|
25.04.2024
Μια ακόμα αβάσιμη κατηγορία από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ στοχοποιεί τη Μόσχα εν μέσω πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ προειδοποίησαν για “επερχόμενο κύμα κυβερνοεπιθέσεων σε νοσκομεία των ΗΠΑ”, με “πιθανές καταστροφικές συνέπειες” εν μέσω πανδημίας.

Αμέσως, πολλά μεγάλα αμερικανικά δίκτυα ενημέρωσης έσπευσαν να συνδέσουν την “προειδοποίηση” με τη Ρωσία και τους διαβόητους Ρώσους χάκερ που τώρα τελευταία ευθύνονται για όλα τα δεινά των Αμερικανών.

Το FBI, η CISA (Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Δικτύων) και η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ εξέδωσαν χθες (Τετάρτη 28/10) κοινή ανακοίνωση με την οποία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για “άμεσες επιχειρήσεις” των χάκερς με κακόβουλα λογισμικά, που αποσκοπούν “στην κλοπή δεδομένων και την απορρύθμιση των υπηρεσιών υγείας”.

Οι ανακοινώσεις του FBI στηρίχθηκαν σε “έγκυρες πληροφορίες” -για τις οποίες δεν παρουσιάστηκε καμία απόδειξη- και δεν αναφέρουν ευθέως ρωσική ανάμειξη. Τα μεγάλα mainstream media, όμως, έσπευσαν να συνδέσουν προκαταβολικά τις επερχόμενες επιθέσεις με τη Μόσχα. Μέσα όπως οι New York Times, η Washington Post και το Associated Press έγραψαν απροκάλυπτα για “Ρώσους χάκερ” και “Ρωσόφωνους εγκληματίες”, βασίζοντας τα ρεπορτάζ τους στους ισχυρισμούς ενός “ειδικού” στο κυβερνοέγκλημα, του Άλεξ Χόλντεν της Hold Security.

Ο Χόλντερ, λοιπόν, δεν έχει “καμία αμφιβολία ότι η ρωσική κυβέρνηση έχει γνώση αυτής της επιχειρήσης – αυτής της τρομοκρατικής ενέργειας στην πραγματικότητα”. Πουθενά, βεβαίως, δεν παρουσιάζονται τα στοιχεία που τον οδήγησαν σ’ αυτό το πέραν πάσης αμφιβολίας συμπέρασμα. Έστω κι έτσι, όμως, μεγάλα ενημερωτικά δίκτυα αναπαράγουν τις εκτιμήσεις του.

Το NBC προχώρησε την αστήρικτη υπόθεση ακόμα παραπέρα, με τον συνεργάτη του και πρώην υποδιευθυντή του FBI, Φρανκ Φιλιούζι να κάνει λόγο για “Επιχειρήσεις με έδρα τη Ρωσία”, ενώ η “εξειδικευμένη αναλύτρια” Άντρεα Τσαλούπα δήλωσε ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές ότι “Η Ρωσία επιτίθεται σε εκατοντάδες νοσοκομεία στην επικράτεια των ΗΠΑ”.

Από τις προεδρικές εκλογές του 2016 κι έπειτα, οι “επιθέσεις των Ρώσων χάκερ” δεν λείπουν από την επικαιρότητα που παρουσιάζουν τα αμερικανικά mainstream media. Ως αρχή του κακού θεωρείται η καταγγελία της Χίλαρι Κλίντον για ανάμειξη της Μόσχας στην τότε εκλογική διαδικασία υπέρ του Τραμπ.

Στην πορεία η CIA υποβάθμισε το θέμα διαψεύδοντας τις σχετικές κατηγορίες, αλλά το FBI τις άφησε να αιωρούνται, με αποτέλεσμα το φάντασμα των Ρώσων χάκερς να πλανάται σήμερα πάνω από τα νοσοκομεία των ΗΠΑ και πάνω από τις κάλπες των επερχόμενων εκλογών.

Με πληροφορίες από RT.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα