ΑΘΗΝΑ
00:12
|
18.05.2024

Τα νησιά Μάρσαλ, ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα μέρη στον κόσμο χωρίς κρούσματα νέου κορονοϊού, ανακοίνωσαν τα δύο πρώτα θετικά περιστατικά της νόσου Covid-19. Η […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα νησιά Μάρσαλ, ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα μέρη στον κόσμο χωρίς κρούσματα νέου κορονοϊού, ανακοίνωσαν τα δύο πρώτα θετικά περιστατικά της νόσου Covid-19. Η κυβέρνηση στο απομακρυσμένο αρχιπέλαγος του Ειρηνικού, διευκρίνισε ότι δύο εργαζόμενοι σε βάση των ΗΠΑ στο νησί διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορονοϊό. Οι εργαζόμενοι είχαν μόλις επιστρέψει στα νησιά Μάρσαλ από τη Χαβάη.

Οι δύο προσβληθέντες είναι μία 35χρονη γυναίκα και ένας 46χρονος άνδρας, οι οποίοι δεν ήρθαν σε επαφή με τον τοπικό πληθυσμό και έχουν ήδη τεθεί σε απομόνωση. 

“Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε τον πληθυσμό ότι πρόκειται για εισαγόμενα κρούσματα, τα οποία εντοπίστηκαν, ενώ οι άνθρωποι αυτοί είχαν τεθεί ήδη σε καραντίνα, την οποία συνεχίζουν” σημειώνει σε ανακοίνωσή της η γενική γραμματέας της κυβέρνησης Κίνο Καμπούα. Η αξιωματούχος της κυβέρνησης των Νησιών Μάρσαλ πρόσθεσε ότι η γυναίκα που βρέθηκε τώρα θετική στον ιό είχε προσβληθεί ξανά από τη νόσο Covid-19 τον Ιούλιο και ότι υποβάλλεται σε επιπρόσθετες εξετάσεις για να βρεθεί ο λόγος που ξαναβγήκε θετική στον νέο κορονοϊό.

Τα Νησιά Μάρσαλ, το αρχιπέλαγος που βρίσκεται ανάμεσα στην Αυστραλία και τη Χαβάη, έχουν κλείσει τα σύνορά τους από τις αρχές Μαρτίου για να προστατευθούν από την πανδημία του Covid-19.

Πολλές χώρες του Ειρηνικού, οι οποίες είναι ευάλωτες λόγω των αδύναμων συστημάτων υγείας που έχουν, έσπευσαν να υιοθετήσουν το μέτρο αυτό, παρά το οικονομικό κόστος.

Στο πλαίσιο αυτό τα νησιά Κιριμπάτι, Μικρονησία, Ναουρού, Παλάου, Σαμόα, Τόνγκα, Τουβαλού και Βανουάτου δεν έχουν όπως φαίνεται πληγεί από τον νέο κορονοϊό. Τα Νησιά Σολομώντα ανακοίνωσαν από την πλευρά τους ένα πρώτο κρούσμα στις αρχές του Οκτωβρίου.

Από τον Ιούνιο, τα Νησιά Μάρσαλ είχαν χαλαρώσει ελαφρώς τους περιορισμούς για να επιτρέψουν σε έναν αριθμό ανθρώπων να εισέλθει στη χώρα, κυρίως εργαζόμενους στην αμερικανική βάση, οι οποίοι τίθενται σε αυστηρή καραντίνα για τρεις εβδομάδες στην αμερικανική φρουρά στην Κουατζαλέιν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα