ΑΘΗΝΑ
12:57
|
20.04.2024
Η πρόταση τέθηκε μετά την έκδοση δύο νέων βιβλίων που εξισώνουν τις ηγεσίες των δύο χωρών κατά τον Β΄ΠΠ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τάσσεται υπέρ της πρότασης απαγόρευσης της σύγκρισης της Σοβιετικής Ένωσης με τη Ναζιστική Γερμανία, η οποία τέθηκε από τη βουλευτή, Έλενα Γιαμπόλσκαγια, μετά την έκδοση δύο νέων βιβλίων που εξισώνουν τις ηγεσίες των δύο χωρών κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Συγκεκριμένα δύο βιβλία, που εκδόθηκαν στο εξωτερικό και κυκλοφόρησαν πρόσφατα στη Ρωσία, εξισώνουν την ΕΣΣΔ με τη Ναζιστική Γερμανία. Ένα από αυτά μάλιστα, υποστηρίζει ότι “οι Σοβιετικοί ήταν χειρότεροι από τους Ναζί”.

Όπως επισήμανε, η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Έλενα Γιαμπόλσκαγια, το πρώτο βιβλίο τυπώθηκε σε 45.000 αντίτυπα και το δεύτερο σε 80.000, ενώ και τα δύο βιβλία είναι πολύ δημοφιλή στους νέους ανθρώπους.

“Δυστυχώς, μεταφράζουμε και δημοσιεύουμε τόσο αναίσχυντα, αναπόδεικτα, προσβλητικά σκ..ά στη χώρα μας” σχολίασε η επικεφαλής της επιτροπής πολιτισμού του ρωσικού Κοινοβουλίου, κ. Γιαμπόλσκαγια, χωρίς να κατονομάσει τα βιβλία, τονίζοντας ότι τέτοιες εργασίες είναι “εντελώς απαράδεκτες” και θα πρέπει να κηρύσσονται παράνομες. 

“Συμφωνώ με αυτές τις προτάσεις. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Φυσικά θα το κάνουμε. […] Έχουμε τους κατάλληλους μηχανισμούς για να προστατεύουμε την αλήθεια του πρόσφατου παρελθόντος” υπογράμμισε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα