ΑΘΗΝΑ
19:14
|
26.04.2024

Αποφασισμένος να μην αποδεχθεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Τανζανία δηλώνει ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Τούντου Λίσου καταγγέλλοντας παρατυπίες κατά τη διάρκεια της εκλογικής […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποφασισμένος να μην αποδεχθεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Τανζανία δηλώνει ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Τούντου Λίσου καταγγέλλοντας παρατυπίες κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. “Αυτό που έγινε χθες δεν ήταν εκλογές”, δήλωσε στους δημοσιογράφους από το Νταρ ες Σαλαάμ ο προεδρικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης.  

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της αφρικανικής χώρας χαρακτήρισε “παντελώς αβάσιμες” τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης. Ο Τίντου Λίσου είναι από τους συνολικά 15 υποψήφιους που διεκδικούν την ανατροπή του Τζον Μαγκουφούλι, ο οποίος εξελέγη στην προεδρία της Τανζανίας για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2015.

Ο Μαγκουφούλι επιδιώκει επανεκλογή για να υπηρετήσει τη δεύτερη και τελευταία πενταετή θητεία του για να ολοκληρώσει αυτό που περιγράφει ως ατζέντα του με στόχο να καταστήσει την Τανζανία μια οικονομική δύναμη. Οι επικριτές του καταγγέλλουν ότι η πρώτη θητεία του στην προεδρία βρίθει καταπατήσεων και παραβιάσεων των δημοκρατικών ελευθεριών.

Ο προεδρικός υποψήφιος Μααλίμ Σεΐφ Σαρίφ συνελήφθη λίγο αφότου κατήγγειλε την κυβέρνηση για εκλογική νοθεία και κάλεσε τον κόσμο σε μαζικές διαδηλώσεις κατά του Μαγκουφούλι. Την Τρίτη και την Τετάρτη χρήστες του διαδικτύου ανέφεραν ότι ήταν αδύνατη η πρόσβασή τους στο Twitter, στο WhatsApp και σε άλλες εφαρμογές της κινητής τηλεφωνίας. Η εκλογική διαδικασία πάντως εκτυλίχθηκε ομαλά χωρίς αναφορές για περιστατικά βίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα