ΑΘΗΝΑ
23:28
|
26.04.2024

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε κατά την έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα ότι από […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε κατά την έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα ότι από αύριο Παρασκευή το πρωί η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη περνούν από το “πορτοκαλί” στο “κόκκινο” επίπεδο συναγερμού.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1.955 κρούσματα και 4.459 στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα. Αντίστοιχα, στη Λάρισα έχουμε 343 ενεργά κρούσματα και 721 στενές επαφές. Στη Ροδόπη καταγράφηκαν 217 ενεργά κρούσματα και 488 στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα.

Τα αυξημένα μέτρα θα εφαρμοστούν από το πρωί της Παρασκευής, με εξαίρεση την απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού (χερσαίες, αεροπορικές, θαλάσσιες), η οποία θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα για πρακτικούς λόγους. Το ζήτημα των μετακινήσεων θα επανεξεταστεί συνολικά για το επίπεδο 4. Αύριο Παρασκευή αναμένεται η ανακοίνωση περαιτέρω μέτρων από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Χαρδαλιάς που ζήτησε εκ νέου επαγρύπνηση ανακοίνωσε επίσης ότι ανεβαίνουν στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) από αύριο στις 06.00 το πρωί οι περιφερειακές ενότητες: Πέλλας, Δράμας, Έβρου, Ξάνθης, Κιλκίς, Πιερίας, Ημαθίας, Καβάλας, Χαλκιδικής.

Στο επίπεδο 2 (κίτρινο) ανεβαίνουν οι περιφερειακές ενότητες: Μεσσηνίας και Αρκαδίας.

Νωρίτερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 1.211 νέα κρούσματα κορονοϊού και δώδεκα θανάτους στη χώρα για το τελευταίο 24ωρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα