ΑΘΗΝΑ
01:01
|
19.04.2024

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες ακόμα αγνοούνται εξαιτίας των τρομακτικών κατολισθήσεων που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που συνόδευαν τον τυφώνα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες ακόμα αγνοούνται εξαιτίας των τρομακτικών κατολισθήσεων που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που συνόδευαν τον τυφώνα Μολάβε στο πέρασμά του από το Βιετνάμ.

Ο τυφώνας Μολάβε σάρωσε κυριολεκτικά την ακτογραμμή κοντά στην πόλη Ντα Νανγκ, ενώ περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πολίτες στο βόρειο τμήμα του Βιετνάμ έχουν πληγεί από τις πλημμύρες και τους θυελλώδεις ανέμους.

Σωστικά συνεργεία κάνουν χρήση βαριών μηχανημάτων, στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν επιζήσαντες θαμμένους κάτω από τη λάσπη των κατολισθήσεων. Πρόκειται για έναν από τους ισχυρότερους τυφώνες που έχουν χτυπήσει την περιοχή εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας. Τουλάχιστον 375.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν προληπτικά τα σπίτια τους.

Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν τουλάχιστον 19 σορούς σε τρία χωριά της επαρχίας του Κουνάνγκ Ναμ στο κεντρικό Βιετνάμ και οι προσπάθειές τους για τον εντοπισμό επιζώντων παρεμποδίζονται από την κακοκαιρία που εξακολουθεί να πλήττει την περιοχή. Ο απολογισμός των θυμάτων παραμένει άγνωστος και αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που έχει μέχρι στιγμής ανακοινωθεί.

Από τις αρχές Οκτωβρίου, το Βιετνάμ πλήττεται από καταιγίδες, ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες. Η κυβέρνηση τόνισε ότι ο Τυφώνας Μολάβε έχει αφήσει εκατομμύρια πολίτες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και έχει προξενήσει ζημιές σε 56.000 κατοικίες.

Ο τυφώνας Μολάβε έχει πλέον εξασθενήσει και μετατραπεί σε τροπική ύφεση και αναμένεται να φτάσει στο Λάος αργότερα την Πέμπτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα